©Reuters
©Reuters

Trener Fjorentine: Imamo problem u napadu, nema smisla to poricati

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.09.22. | 01:17

Italijanski klub se ponovo mučio sa realizacijom i osvojio samo bod protiv RFS-a (1:1)

Tek jednim bodom osvojenim protiv letonskog RFS-a na početku grupne faze Lige konferencije, Fjorentina je dopisala šestu utakmicu u nizu bez pobede, a samo bod na domaćem terenu protiv apsolutnog autsajdera bio je povod za analizu Vićenca Italijana.

Izabrane vesti

"Nažalost, navikavamo se na isti intervju posle meča. Stvaramo toliko prilika za gol i ne koristimo ih. Na kraju komplikujemo utakmice koje smo trebali komotno da dobijemo. Postoji ta teškoća sa slanjem lopte u mrežu jer imamo 30 pokušaja i ne postignemo gol", kzao je Italijano.

Viola je tokom pomenutih šest utakmica uspela samo dva puta da matira protivničke golmane.

"Ne znam da li ovo pogađa momke, ali mi sve vreme radimo na ovim situacijama. Ako nastavimo da propuštamo šanse, na kraju ćemo to platiti. Večeras smo ispustili dva važna boda. Problem je u napadu, nema smisla to poricati".

Iako na raspolaganju ima niz napadača Italijano se našao u nezavidnoj situaciji jer u isto vreme sa efiksnošću kubure Luka Jović, Artur Kabral i Džonatan Ikone. Večeras se reprezentativac Srbije našao na klupi, a šansu je dobio u 55. minutu umesto Kabrala.

"Odigrali smo već sedam takmičarskih utakmica ove sezone, tako da smo prinuđeni da rotiramo sastav. Rizikujemo gubitak identiteta tima, ali moramo da uključimo sve raspoložive snage. Podigli smo očekivanja od ovog tima i bili smo srećni posle poraza prošle sezone jer smo pokazali karakter. Sada smo odigrali nerešeno i bili smo praktično oterani sa terena od strane publike, ali to mora da nas tera da budemo bolji", rekao je Italijano.


tagovi

Vićenco Italijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara