Rafael Viki (©Reuters)
Rafael Viki (©Reuters)

Trener Jang Bojsa: Najmanji smo u grupi, ali ništa nam nije poklonjeno

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.11.23. | 10:00

Rafael Viki u euforiji posle pobede nad Crvenom zvezdom i obezbeđenog prezimljavanja na evropskoj sceni

Uspeo je Jang Bojs da savlada Crvenu zvezdu u Bernu i domogne se treće pozicije u Grupi G Lige šampiona, što znači da će švajcarski predstavnik u februaru igrati šesnaestinu finala Lige Evrope.

Pobedili su žuto-crni sa 2:0 uprkos brojnim prilikama koje su stvorili gosti iz Beograda. Ne krije trener Rafael Viki da je njegov tim bio miljenik sreće u utorak uveče, ali ističe i da Jang Bojsu ništa nije poklonjeno.

Izabrane vesti

"Veoma sam srećan zbog prolaza i ponosan na svoje igrače, stručni štab i sve koji su nam pomogli da do ovoga dođemo. U Ligi šampiona se pobede ne poklanjaju. Najmanji smo tim u grupi, ali ćemo prezimiti u Evropi svojom zaslugom i ponosni smo zbog toga", istakao je 46-godišnji Viki.

Posebno je mladi trener zadovoljan zbog zajedništva koje je ekipa pokazala nakon poraza od Ciriha (1:3) u derbiju švajcarskog prvenstva, kojim je izgubila vodeću poziciju.

"Rekao sam igračima pre ove utakmice da ako žele da ostvaruju velike pobede moraju da nauče da pate zajedno. Ovo je Liga šampiona, u njoj je uvek potrebno raditi više".

Uoči poslednjeg kola grupne faze i gostovanja u Nemačkoj Jang Bojs ima četiri boda i bolji međusobni učinak u okršajima sa Crvenom zvezdom koja je na jednom bodu iz beogradskog remija (2:2). Kao prvi u osminu finala Lige šampiona će Mančester Siti, sa drugog mesta takmičenje nastavlja RB Lajpcig, švajcarski predstavnik će u Ligu Evrope, dok će crveno-beli posle duela sa Građanima na stadionu Rajko Mitić, 13. decembra, završiti sa međunarodnom scenom za ovu sezonu.


tagovi

FK Crvena zvezdaJang Bojs

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara