Detalj sa utakmice u Almatiju (©FK Crvena zvezda/Nikola Mitić)
Detalj sa utakmice u Almatiju (©FK Crvena zvezda/Nikola Mitić)

Trener Kairata obrisao prvu utakmicu sa Zvezdom: Došli smo po prolaz, ne interesuje nas rezultat

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.07.21. | 21:38

"Očekivanja su najviša", poručuje Kiril Keker

Fudbaleri Kairata već nekoliko dana borave u Beogradu kako bi se privikli na vremensku razliku u odnosu na Kazahstan i što spremniji izašli na megdan Crvenoj zvezdi u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Trenirali su na stadionu Partizana, a veče pred utakmicu i na Rajku Mitiću. Uoči izlaska na teren održana je konferencija za medije trenera Kirila Kekera.

Izabrane vesti

SREDA, 20.30: (1.45) CRVENA ZVEZDA (4.30) KAIRAT (7.75)

Strateg Kairata rekao je da se ne obazire na prednost žuto-crnih iz prvog meča (2:1).

"Drago nam je što smo ovde. Očekivanja su najviša, ne interesuje nas rezultat iz prve utakmice. Došli smo da ostvarimo prolaz i igraćemo našu igru kako bismo uspeli u tome", najavio je Keker.

Kairat je u Beograd doputovao oslabljen, pošto su golman Stas Pokatilov i strelac pobedonosnog gola u prvoj utakmici, Maki Banjak, bili pozitivni na virus Kovid 19.

"Da, neki igrači su nam odsutni, ali Kairat je veliki klub i imamo igrače koji mogu da ih odmene. Takve situacije su normalne u fudbalu", ne brine trener kazahstanskog šampiona zbog kadrovskih problema.

Za klub iz Almatija igra nekoliko igrača s prostora bivše Jugoslavije, koji dobro znaju šta predstavlja Crvena zvezda za fudbal u regionu.

"Imamo Nebojšu (Kosovića) iz Crne Gore, Radeta (Dugalića) iz Srbije, Dina (Mikanovića) iz Hrvatske. Naravno da smo pričali sa njima o ovom gostovanju. Znamo da je Crvena zvezda veliki klub, s tradicijom i odanim navijačima".

Navijači, ipak, neće biti na stadionu zbog kazne UEFA od jedne utakmice izrečene za vređanje Zlatana Ibrahimovića tokom prošlosezonskog meča sa Milanom, kada su se mogle čuti gnusne uvrede pojedinca iz publike. Na tribinama će, međutim, moći da budu deca do 14 godina.

"Uvek je lepo igrati pred publikom, bez obzira da li je reč o odraslima ili deci", istakao je Kiril Keker.


tagovi

Kairatkvalifikacije za Ligu šampionaFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara