Dejan Rađenović (©Starsport)
Dejan Rađenović (©Starsport)

Trener Metalca se plaši ranjene Inđije: Čekaju nas sa većim pritiskom i motivom

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.08.22. | 14:27

Milanovčani gostuju u Sremu u subotu od 17.30 časova, u derbiju 2. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije

Uoči nove sezone Mozzart Bet Prve lige Srbije prema svim prognozama su Metalac i Inđija bili u krugu najužih favorita za promociju u elitni rang. Međutim, samo jedna od te dve ekipe je na premijeri opravdala tu ulogu, što preti da učini njihov direktan okršaj u 2. kolu šampionata (subota, 17.30) posebno interesantnim.

Jer, fudbaleri Inđije osećaju potrebu da se iskupe navijačima za poraz u 1. kolu od doskorašnjeg srpskoligaša Vršca pred svojim navijačima. Izgubili su sa 1:0, nije im pomoglo da dođu makar do boda ni to što su u poslednjih desetak minuta imali igrača više.

Izabrane vesti

Neuspeh zeleno-belih treneru Metalca Dejanu Rađenoviću nije promenio mišljenje o snazi tima iz Srema.

Inđija je jedna od kvalitetnijih ekipa u ligi, koja je, samo iz njima znanih razloga propustila da uđe u najviši rang. Ovo gostovanje neće biti jednostavno. Prvo kolo su izgubili, ali po prikazanoj igri mislim da rezultat nije realan i sada, tako ranjeni čekaju Metalac sa većim pritiskom, ali i većim motivom. Biće to susret dva tima koji žele otvorenu, aktivnu igru na što bolji rezultat. Očekujem pravo taktičko nadmudrivanje sa kolegom Goranom Dragoljićem. Biće zanimljivo videti ko će iz toga da izađe uspešniji“, rekao je Rađenović.

17.30: (2,45) Inđija (3,00) Metalac (2,95)

Metalac je u prvoj takmičarskoj utakmici od ispadanja iz Superlige prošle subote savladao Radnički iz Novog Beograda sa 2:0. Doduše, dobrano se oznojio protiv doskorašnjeg člana trećeg ranga, pošto je golove Vasilije Đurić postigao u 92. (iz penala) i 98. minutu. Prethodno je Radnički ostao sa dva igrača manje, posle isključenja Vladimira Nedeljkovića i golmana Borivoja Ristića (obojica su suspendovani za meč sa Radničkim iz Sremske Mitrovice, koij je takođe na programu u subotu).

Prva pobeda, posle svega što je klub prošao od ispadanja iz elite, zbacila je jedan veliki teret sa leđa igrača. Oni su od početka svesni da su u sredini u kojoj svojim ponašanjem i učinkom moraju da opravdaju sve što ime Metalca predstavlja u Srbiji“, kazao je Rađenović.

Inđija i Metalac su poslednji put odmerili snage u aprilu prošle godine, kada su se obe ekipe takmičile u Superligi. Tada je, doduše, ostalo 0:0. Očekujemo da današnji meč ipak bude efikasniji.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 2. KOLO

Petak

Vršac – Zlatibor 3:1 (2:0)

/Glavinić 20, Nikolić 37, Ivić 65 – Dišić 61/

Subota

17.30: (2,45) Inđija (3,00) Metalac (2,95)

17.30: (1,62) Grafičar (3,60) Loznica (5,30)

17.30: (1,90) Radnički Novi Beograd (3,30) Radnički Sremska Mitrovica (4,00)

Nedelja

17.30: Jedinstvo Ub - Rad

19.00: Trajal - IMT

Ponedeljak

17.30: RFK Novi Sad - Železničar Pančevo

21.00: Sloboda Užice - Mačva

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijeFK InđijaInđijaMetalacMetalac Gornji MilanovacDejan Rađenović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara