Hagoba Arasate (©Reuters)
Hagoba Arasate (©Reuters)

Trener Osasune besan na sudije: Oduzeli su mi slobodu govora

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.09.23. | 03:25

Hagoba Arasate se ne miri sa porazom od Atletiko Madrida

Posle 10 uzastopnih pobeda u poslednjih pet godina, Atletiko Madrid je u četvrtak u Pamploni i 11. put zaredom savladao Osasunu. Iako rezultat 2:0 ne navodi na takav zaključak, poprilično su se gosti namučili da dođu do tri boda. Moglo bi se reći i da su imali mnogo sreće.

Naime, pri zasluženom vođstvu Atletika posle sjajnog otvaranja utakmice i pogotka Grizmana u 20. minutu, Osasuni je u 76. minutu nezasluženo poništen pogodak za 1:1. Umesto da pokaže na centar pošto je David Garsija zatresao mrežu posle centaršuta iz kornera, sudija Huan Martinez dosudio je faul. Pri toj odluci ostao je i nakon konsultacija sa VAR sobom, bez da je gledao snimak. Da jeste, verovatno bi promenio mišljenje uvidevši da je Oroza, pre nego što je nehotice zakačio Vicela rukom po licu, prethodno odgurnuo Atletikov igrač, Hoze Himenez.

Izabrane vesti

Sudija, ipak, nije gledao snimak, već je ostao pri stavu da gol nije regularan. Razbesnelo je to trenera domaćih Hagobu Arasatea, pa je tim iz Pamplone do kraja meča morao da igra bez glavnog trenera kraj aut-linije, a videćemo još koliko će biti tako zbog kazne koju će Disciplinska komisija Primere odrediti Arasateu.

Koliko god da bude, 45-godišnji Bask imaće problem da to prihvati.

"Neću da propustim dve utakmice zato što sam rekao sudiji da ništa nije bilo. I to sam mu rekao sa rukama u džepu... Ali, ako bih više pričao, kazna bi bila još veća. Oduzeli su mi slobodu izražavanja, za mene je to vrlo jasno. Znam da sudije ne vole gužvu, ali od početka utakmice tretman za dve klupe nije bio isti", smatra trener koji je prošle sezone odveo Osasunu u finale Kupa kralja, a 2019. sa timom iz Pamplone bio najbolji u drugoligaškom karavanu.

Na pitanje novinara da pojasni na šta misli kada govori o različitom tretmanu, Arasate se, ipak, zaustavio.

"Ne mogu da odgovorim na to. Ako kažem šta mislim, znaš šta može da se desi. U ovoj ligi postoji veoma različit tretman, znaš o čemu pričam, ali vučeš me za jezik. Ne mogu da ti odgovorim na to", prenela je Marka odgovor Osasuninog trenera.

Ponovio je Arasate još jednom da u situaciji kada je njegov tim postigao gol nikako nije mogao da bude faul u napadu.

"To ne može da bude faul u životu. Ako dobro pogledate, videćete da je sudija dunuo u pištaljku posle gola".

Istakao je trener Osasune da je ponosan na izdanje svog tima u drugom poluvremenu, tokom kog je domaćin dominirao sve do poništenog gola, a ubrzo potom je usledila kontra Atletika za 2:0.

"Trenutno osećam nemoć i sramotu zbog još jednog poraza kod kuće, ali igrači su bili neverovatni. Ne možemo, međutim, mnogo da razmišljamo o ovoj utakmici jer već u nedelju imamo novu i probaćemo da u njoj osvojimo bodove", zaključio je Arasate.

U narednom kolu četrnaestoplasirana Osasuna igra protiv petnaestoplasiranog Alavesa u gostima. Oba tima imaju sedam bodova iz sedam kola. Ukoliko uspeju da odigraju na nivou iz drugog poluvremena susreta sa Madriđanima, gosti iz Pamplone mogli bi da poprave svoj bodovni saldo.


tagovi

Atletiko MadridPrimeraOsasunaHagoba Arasate

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara