(FOTO: HŠK Zrinjski Mostar)
(FOTO: HŠK Zrinjski Mostar)

Trener Zrinjskog dočekao da poruči upravi: Zavucite ruku u džep, dajte trostruke premije

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.09.23. | 21:46

Do pre nekoliko dana se spekulisalo da će dobiti okraz

Zrinjski je priča dana fudbalskog četvrtka! Šampion Bosne i Hercegovine se baš potrudio da istorijski debi u evrokupovima ostane upamćen i odjekne širom Evrope.

Kao prvi klub iz BiH koji je došao do evropske jeseni, Zrinjski je u prvom kolu Lige konferencije priredio spektakl pošto je protiv lidera holandskog šampionata AZ Alkmara preokrenuo rezultat sa 0:3 na 4:3!

Izabrane vesti

Zaslužio je ovo klub iz Zapadnog Mostara. Godinama su jedini dostojno branili čast BH fudbala u evrokvalifikacijama, prošlog leta doživeli tragičnu eliminaciju od Slovana da bi ih sada sreća napokon pogledala. Reč je o ubedljivo najorganizovnaijem i najprofesionalnijem klubu u zapadnom komšiluku koji debelo odskače od konkurencije.

Jedan od najzaslužnijih za to je trener Krunoslav Rendulić koji je pre duple krunje u Zrinjskom radio dobar posao u hrvatskim prvoligašima Istri, Gorici i Šibeniku. Zbog opterećnosti evropskim izazovima ovog leta, Zrinjski je nešto lošije otvorio sezonu u domaćem prvenstvu i u prethoidnih desetak dana nanizao poraze od Posušja i Sarajeva. Počelo je da spekuliše i o Rendulićevoj smeni a odgovor je usledio večeras.

I to direktan odgovor upravi kluba!

„Kada ovako pobedite, onda ste heroj. A kad izgubite, onda ste neznalica. Moram reći da su moji igrači istinski heroji. Uspeli su ovako da preokrenu protiv lidera holandske lige, a ne protiv neke seoske ekipe. Znao sam da nećemo odustati. Vratilo nam se sve nakon LASK-a kada su nas milimetri delili od prolaza dalje“.

Pozvao je i čelnike kluba da adekvatno nagrade uspeh.

„Jasno i glasno treba reći da su igrači zaslužili ne jednu, nego trostruku premiju za ovo večeras! Uprava kluba je na potezu i očekujem da će zavući ruku u džep. Ovi momci su to zaslužili“, poručio je hrvatski stručnjak.


tagovi

ZrinjskiKrunoslav Rendulić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara