FOTO: Inzagi, Spaleti, Alegri (AFP)
FOTO: Inzagi, Spaleti, Alegri (AFP)

TRENERSKA VRTEŠKA: Inzagi - Inter, Alegri - Juventus, Spaleti - Napoli, Miha opcija za Nebeskoplave

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.05.21. | 20:39

Antonio Konte donosi odluku narednih dana, Pirlu sledi otkaz

Kakav dan za italijanski fudbal! Gomila vesti pojavljuje se iz minuta u minut, a gotovo je izvesno da će najbolji italijanski timovi dobiti nove trenere. Simone Inzagi će uzeti Inter pošto je zvanično napustio Lacio. Masimilijano Alegri bi uskoro trebalo da bude ozvaničen kao novi trener Juventusa, Lučano Spaleti je na korak od preuzimanja Napolija. Antonio Konte će narednih dana doneti odluku o svojoj budućnosti.

Lacio se posle odlaska Inzagija okreće Siniši Mihajloviću ili Valteru Macariju, dok je ranije Đenaro Gatuzo zvanično preuzeo Fjorentinu, a Žoze Murinjo Romu. Čak se pominje da Sasuolo merka Andreu Pirla. Ukoliko Siniša Mihajlović preuzme Lacio, potencijalni naslednik bio Luka Goti.

Izabrane vesti

Od 10 prvoplasiranih timova u Seriji A, osam je promenilo ili će promeniti trenera u naredna dva dana. Milan i Atalanta su jedini koji će biti bez promena. I tu verovatno nije kraj...

Inter bi trebalo da ozvaniči Inzagija kao novog trenera u petak, dok se povratak Alegrija u Juventus, te odlazak Spaletija u Napoli navode kao gotova stvar. Potpuni haos vlada u Seriji A.

Alegri je bio prva opcija za Inter i Napoli, ali je već tada ušao u dublje pregovore oko povratka u Juventus Podsećanja radi, iz Juventusa je prethodnih dana otišao i Fabio Paratiči. Taj događaj je donekle i najavio dolazak Alegrija na klupu Stare dame.

Inter se, kada je video da ne može do Alegrija, okrenuo Inzagiju koji se zvanično rastao sa Lacijem. I pao je dogovor da Inzagi preuzme Nerazure do juna 2024. godine za platu od 4.000.000 evra plus 1.000.000 evra u bonusima. Nebeskoplavi inače nisu čak ni pomenuli Inzagijevo ime u saopštenju... Saradnja Inzagija i Intera trebalo bi da bude ozvaničena u petak.

Napoli je takođe krenuo za svojim Planom B i okrenuo se Spaletiju koji je bez posla od 2019. godine. On bi trebalo da potpiše ugovor sa timom sa juga Italije na dve godine, sa opcijom na još jednu sezonu.

Sada je Lacio u neobranom grožđu i mora da traži zamenu za Inzagija. A italijanski mediji pišu da su kandidati za to mesto Siniša Mihajlović i Valter Macari. Skaj sport Italija piše da je predsednik Kaludio Lotito već kontaktirao Macarija koji je slobodan u izboru nove sredine.

Veća želja Lacija je da Mihajlović bude taj, ali on je pod ugovorom sa Bolonjom. Miha se sam deklarisao kao navijač Lacija, bivši je fudbaler kluba sa Olimpija i porodica mu i dalje živi u Rimu. A ukoliko se dogodi da Miha ode u Lacio, Bolonja bi probala da dođe do Luke Gotija.

Postavlja se pitanje gde će Konte?

S obzirom da je Zinedin Zidan otišao iz Real Madrida, možda je i to opcija za doskorašnjeg stratega Intera, mada je više kandidata za klupu Kraljevskog kluba. Opcije za Kontea su i Pari Sen Žermen i Totenhem.


tagovi

Lučano SpaletiSimone Inzagi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara