Trese se Pariz, magija je ostala u Barseloni! Monako i Kovač ostavili Svece na minus četiri! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.02.21. | 22:48

Sjajna rola Kneževa i sigurna pobeda od 2:0

Magija Pariz Sen Žermena ostala je u Barseloni. Svi su pričali o velikom izdanju Svetaca na Nou Kampu, trkovima Kilijana Mbapea, nepodnošljivoj lakoći realizacije. Ali opijenim tim rezultatom igrači PSŽ su se vratili u domaće prvenstvo i survo prizemljeni. Visila je titula i nastavak trofejnog niza i pre večerašnje predstave protiv Monaka, a tek sada uzimajući u obzir snagu Lila i činjenicu da su Parižani na četiri boda zaostatka...

Imaće o čemu da razmišlja Mauricio Poketino narednih dana, ali slava večeras pripada momcima iz Kneževine. Sve što je bivši selektor Hrvatske i trener Bajerna Niko Kovač stvarao u Monte Karlu, večeras je demonstrirano u glavnom gradu Francuske.

Izabrane vesti

PSŽ se odbio od strašnu disciplinu i odbranu Kovačevog tima, koji je novom pobedom, petom u poslednjih šest kola, stigao na dva boda zaostatska u odnosu na Kneževe. Bilo je na kraju 2:0 za goste, ali nešto drugo je impresioniralo u igri Monaka.

Teško će i revnosni hroničari francuskog fudbala naći podatak kada je poslednji put PSŽ ostavljen bez mogućnosti da u Ligi 1 za 45 minuta da šutne u okvir gola rivala.E, to je b ila najveća Kovačeva pobeda. Iskoristio je činjenicu da ne igraju Nejmar i Di Marija, ali to ne umanjuje doktorski rad stratega Monaka.

Sa Ikardijem,Mbapeom i Mojze Kenom kao udarnim trozubcem PSŽ je delovao nekako ubijeno. Zasluga je to Monaka koji je savršeno punio prostor u sredini, nekada namerno ostavljao PSŽ- da probija po bokovima.

Sve je krenulo po zlu za šampiona Francuske u petom minutu kada je Monako napravio odlično akciju. Fino su kombinovali gosti, na kraju je Enrike probio po levoj strani, a posle ostavljene lopte Ben Jedera spretno je reagovao Diop.

Bila je to najava velikog iznenađenja i viđenog šestog prvenstvenog poraza u sezoni tima Mauricija Poketina.

Sjajno je delovala odbrana Monaka predvođena Giljermeom Maripanom, odlični su bili Disasi i Badiašil. Imali su veliku pomoć Fofane. Pariz ništa konkretno nije napravio sem jedne prilike Mbapea, koji je pokupio golman gostiju.

Na kraju je Giljerme Maripan ostao u šesnestercu PSŽ-a odličnu rolu krunisao spretnom reakcijom i golom za velikih 2:0.

FRANCUSKA 1 – 26. KOLO

Petak

Brest - Lion 2:3 (0:3)

/Šardone 53, Kardona 74 - Paketa 9, Auar 29, Depaj 44/

Subota

Sent Etjen – Rems 1:1 (0:0)

/Abi 89 - Ture 72/

Nant - Marselj 1:1 (0:0)

/Blas 50 - Pajet 69/

Nedelja

Monpelje - Ren 2:1 (2:0)

/Mavididi 17, 27 - Žirasi 78/

Lans - Dižon 2:1 (1:0)

/Fofana 30, Banza 65 - Ngonda 61, Kamara 74 c.k/

Nica - Mec 1:2 (0:2)

/Guiri 61 - Kujate 15, Gej 38/

Nim - Bordo 2:0 (1:0)

/Meling 14, Ripar 71 - Benito 68 c.k/

Strazbur - Anže 0:0

Lorijan - Lil 1:4 (1:2)

/Ergo 26 - Gravijo 21 autogol, Fonte 38, Ikone 59, Bradarić 90+2/

PSŽ - Monako 0:2 (0:1)

/Diop 6, Maripan 51/




tagovi

Niko KovačVisam Ben JederKilijan Embape

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara