Barela, Kimih i Verman (©Reuters)
Barela, Kimih i Verman (©Reuters)

Tri Realove opcije da naslede Krosa: Sve podsećaju na Tonija, ali nijedna nije kao on

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.05.24. | 21:05

Blankosi u potrazi za zamenom u veznom redu

Penzija na kraju sezone za Tonija Krosa, Real Madrid ne časi ni čas. Kako prenosi španska Marka Karlo Ančeloti je, čini se, već krenuo da traži naslednika zaostavštine nemačkog veziste. U Ančelotijevom tefteru našla su se tri zanimljiva imena, od kojih dva i nisu toliko iznenađujuća, a treće verovatno i jeste.

Pored dokazanog asa kakav je Jozua Kimih, nešto manje i Nikolo Barela, na Realovom spisku je i Džoi Verman, momak koji je imao blistavu sezonu u PSV-u, ali ga objektivno van Holandije ne poznaje previše širok krug ljudi.I verovatno još manji veruje da bi baš on mogao da odmeni veličinu kakav je Kros.

Izabrane vesti

Bez obzira na to što Ančeloti ima kvalitetan vezni red u svojim redovima i to većinski na duže staze, počev od Oreljena Čuamenija, Eduarda Kamavinge, Federika Valverdea, te pre svega Džuda Belingema. Madriđanima je potreban profil koji odgovara Krosu, ali je problem što je takvih sve manje u današnjem fudbalu. Igra na mišiće, ali i osećaj za dodavanje lopte, sposobnost da odluči kada treba da ubrza igru, sve su to osobine koje krase igru Nemca tokom svih ovih godina. Samim tim, Real tražiti naslednika sa istim fudbalskim umećem.

Jedan od pomenutih potencijalnih pojačanja Jozua Kimih predstavljao bi idealnu zamenu. Kimihu bi trebalo možda i najmanje vremena da se prilagodi postavi i igri Madriđana. Španci ipak smatraju da je on najdalje od toga da bude zamena Tonija Krosa, mada ne treba da se zaboravi da mu ugovor ističe juna 2025. i da bi ovo moglo da bude poslednje leto za Bajern da nešto zaradi od njegove prodaje.

Mada Kimih i Kros imaju dosta toga zajedničkog, razlika je ta što fudbaler Bajerna gradi igru kao centralni vezni igrač, dok je Kros znao da igra i odmah iza napada. Nemac bi zbog godina mogao da bude idealno rešenje. Posebno zbog mladog jezgra koje već postoji. Ima 29 godina i ako ne produži ugovor, Bajern bi verovatno bio spreman da ga proda ovog leta, kako bi sprečio da sledećeg ode besplatno. Bilo je već spekulacija oko interesovanja Blankosa za Nemca i već se pominjalo da bi on voleo da svoju budućnost reši pre Evropskog prvenstva, kao i da bi voleo da se oproba u gigantu kakav je Real. Naposletku, on još čeka da vidi ko će biti novi trener Bajerna, pa da sa njim porazgovara o daljim planovima i onda preseče.

Drugo pojačanje po zvučnosti je svakako vezista Inter, Nikolo Barela. Italijan na prvi pogled možda najviše liči na Krosa. Ofanzivniji je od Kimiha, a ne zapostavlja defanzivne zadatke. Sa 27 godina Barela je u savršenoj igračkoj dobi da se pridruži Kraljevskom klubu. Ugovor sa Interom mu ističe 2026. godine. Neće imati u Madridu lak posao da ga dovedu, moraće duboko da zavuku ruke u džepove ako žele da dovedu jednog od najboljih vezista u Seriji A, koji je u sezoni za nama podelio sedam asistencija i postigao još dva gola.

Na kraju dolazimo do Džoija Vermana. Mladi fudbaler koji je prema pisanju španskog lista najbliži dolasku. Verman prema analizama stručnjaka ima kretnje slične Krosovim. Njegova dodavanja, posebno kada želi da promeni stranu igre kako bi stvorio prednost u napadu, veoma su slični Tonijevim. Takođe ima visok procenat uspešnih dodavanja, redovno igra na dubinske lopte, a usput je i pouzdan izvođač slobodnih udaraca.

Vermanova sposobnost da kreira ofanzivnu igru čini ga neophodnim u timu PSV-a. Zbog toga mu saigrači često dele lopte, pa je među vezistima koji najviše prima pasove i ima najviše dodira u poslednjoj trećini terena. Dobro se snalazi ispred gola, a obično je uspešan i prilikom uklizavanja. Iako je pouzdan pod pritiskom to je oblast u kojoj može napredovati. Ugovor mu ističe u junu 2026. godine i njegova cena svakako ne bi bila nepremostiva prepreka za Real.


tagovi

Jozua KimihNikolo BarelaToni KrosReal MadridDžoi VermanLetnji prelazni rok 2024Bajern MinhenInterPSV Ajndhoven

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara