Natho i Mijailović (©Starsport)
Natho i Mijailović (©Starsport)

Tri stanice do derbija, Zvezda ima teži raspored

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.02.24. | 15:44

Crno-beli se nadaju kiksu večitog rivala do 9. marta

Konačni cilj je, naravno, osvajanje titule prvaka, međutim, daleko je 37. kolo, potrebno je uspešno proći nekoliko prolaznih vremena do tada.

A, za fudbalere Partizana i Crvene zvezde prva naredna stanica do koje se trkaju ko će biti prvi je večiti derbi, koji će se igrati na „Marakani“ 9. marta. Do njega su ostala još tri kola, a crveno-beli imaju osetno teži raspored do tada.

Izabrane vesti

Partizan nije blistao na prolećnoj premijeri u Ivanjici. Ali, majstorija Mateusa Saldanje ostavila je jesenjeg prvaka na vodećoj poziciji i nakon prvog februarskog kola (1:0).

U naredne tri runde puleni Igora Duljaja igraće sa IMT-om u Humskoj, sa Radnikom u Surdulici, pa sa Železničarom na svom terenu. Dakle, sve tri utakmice sa ekipama iz donjeg dela tabele. Prilično dobra situacija za Parni valjak.

U isto vreme nadaće se u Partizanu da bi Zvezda mogla negde da se oklizne u tom istom periodu, jer aktuelnog šampiona čekaju sve okršaji sa timovima iz vrha: najpre će sledećeg vikenda u Novi Pazar, potom će dočekati Čukarički, a onda će gostovati TSC-u u Bačkoj Topoli.

Svaki kiks Crvene zvezde omogućio bi Partizanu lagodniju poziciju pred večiti derbi na Marakani, gde odavno nije upisao pobedu u prvenstvu. Kao što ni odavno nije izgubio na svom stadionu.

A, onaj ko izađe kao prvi na tabeli nakon večitog derbija imaće kao naredni veliki cilj prvo mesto posle 30. kola. Jer to donosi domaćinstvo u poslednjem derbiju u sezoni. Adut koji bi svako voleo da ima u ruci.

PARTIZAN (50)

D IMT

G Radnik

D Železničar

CRVENA ZVEZDA (49)

G Novi Pazar

D Čukarički

G TSC



tagovi

FK PartizanFK Crvena zvezdaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara