undefined
undefined

Tri VAR-a i sva tri u korist Reala: Objavljena komunikacija sudija tokom spornih odluka (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 22.01.24. | 03:47

Sve tri odluke bile su ispravne, poručio Karlo Ančeloti

Velika bura digla se u Španiji nakon Realovog preokreta protiv Almerije - 3:2 (0:2). Puno toga nije se dopalo gostima iz Andaluzije (koji se nakon svega osećaju doslovno pokradeno), baš kao ni ljudima iz Barselone, jednog od kandidata za titulu i vladajućeg šampiona.

"Video sam sve, svi su videli", nevoljno je Ćavi prokomentarisao preokret Madriđana i tri intervencije iz VAR sobe u korist Kraljevskog kluba. "Već sam govorio kako mi se mnoge stvari u ovoj ligi ne dopadaju. Mnogo toga ne možemo da kontrolišemo, nije do nas. Sećam se penala u Hetafeu, gola Žoaa u Granadi... Imali bismo šest bodova više. To nisu opravdanja, to je realnost. Sada ovo".

Izabrane vesti

Kako je sve teklo hronološki na Santijago Bernabeuu dobro je poznato. Almerija je imala ogromnih 2:0 nakon prvih 45 minuta, da bi smo u 57. minutu videli prvu spornu odluku. Spornu i pored toga što je sudija Fransisko Ernandes Maeso išao da gleda snimak...

"Fran, preporučiću vam da pogledate usporeno kako biste mogli da procenite mogući kazneni udarac zbog igranja rukom odbrambenog igrača Almerije", čuo je u svojim slušalicama Maeso poziv iz VAR sobe u kojoj je bio njegov kolega Ernandes Ernandes. "Igrač Reala igra glavom i pogađa u odručenu ruku defanzivca. Dosudiću jedanaesterac, bez žutog kartona".

Mada su Antonio Ridiger i Hoselu bili veoma agresivni u skolku, arbitri nijednog momenta nisu komentarisali, reći će mnogi, preoštru, duel igru.

Džud Belingem tukao je sa 11 metara i smanjio na 1:2...

Nije prošlo ni punih pet minuta, Almerija je postigla treći gol, povela sa 3:1. Činilo se da je sve čisto, a onda se ponovo javio Ernandez Ernandez i VAR sobe.

"Dođi da pogledaš ovo, Fran. Preporučujem proveru zbog mogućeg prekršaja na sredini terena igrača Almerije. Unazad, unazad, unazad, približite... Uveličajte sada", davao je uputstva tehničarima Ernandez Ernandez.

"Da, sviraću faul u korsit Real Madrida, poništiću pogodak i dati žuti karton igraču Almerije sa brojem šest", kazao je Maeso pre nego je po drugi put ražestio igrače i stručmni štab Andalužana.

I napokon u 67. minutu Vinisijus za 2:2. Ovoga puta gledaju dve stvari - da li je Brazilac postigao gol rukom, odnosno da li je tom prilikom napravio prekršaj u napadu...

"Dajte mi obrnuto desno, zaustavite se na kontaktnoj tački. Desno rame, evo ga. Vi procenite ima li faula", pričao je Ernandez Ernandez pre nego što će se uključiti Maeso. "Za mene ovde nema prekraša u napadu. Slažem se sa vama da ga je lopta pogodila u rame. Daj mi visoko, još jednom... Savršeno! Rame! Nema faula! Ovo je gol".

Za trenera Real Madrida ništa nije bilo sporno osim igre njegovih momaka...

"Razumem zvižduke u prvom poluvremenu, ne može onako da se igra. To je bila logična reakcija".

Novinare je, ipak, mnogo više zanimalo šta Karleto ima da kaže da sudijske odluke.

"Video sam sva tri snimka. VAR ne donosi odluke, VAR samo upozorava, a sudija presuđuje. Mislim da je bio u pravu u sva tri slučaja ovoga puta".

Na konstataciju kako mnogi mediji izveštavaju o 'krađi na Santijago Bernabeuu', italijanski stručnjak je kazao:

"Svako ima pravo na svoje mišljenje. Optužbe se dešavaju, međutim te tri odluke su bile ispravne"...

Almerija još nema pobedu ove sezone. Sinoć joj je 'zlatan' bod izmakao za malo. U devetom minutu sudijske nadoknade. Mnogi će reći nezasluženo. Tako misli i Gaiska Garitano, šef struke ovog sastava, ali za razliku od terena, gde se bunio i protestvovao zbog sudijskih odluka sve dok nije bio isključen, na konferenciji za štampu bio je smiren.

"Nema šta da se kaže, zaista... Isključenje? Zaslužio sam ga. Mnogo sam se bunio, nisam mogao ništa drugo da uradim".

Na pitanje da li im arbitri nisu dozvolili da pobede, Garitano je izjavio:

"Sve ste videli. Ne smem ništa da kažem, suspendovaće me. Šta da kažem? Ne postoje reči da se ovo opiše. I nije prvi put da mi se ovako nešto ovde događa".



tagovi

Video tehnologijaKarlo Anćeloti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara