Tri velika problema za Miloša Milojevića pred derbi

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.08.22. | 09:50

Sanogo, roviti Pešić i psihološko stanje ekipe

Da je 168. večiti derbi bio na programu pre desetak dana Crvena zvezda bi bila apsolutni favorit. Srpski šampion je bio u velikom naletu, na talasu euforije gazio sve pred sobom, ali je balon pukao u dvomeču protiv Makabija iz Haife, zaključno sa tragičnim detaljima u revanšu. Iako će reći da su ostvarili prvi ovosezonski cilj, plasman u Ligu Evrope, znaju u Ljutice Bogdana da su propustili veliku šansu... Došlo je i do promene trenera, ekipa je posle velikog naleta umesto vrhunca doživela pražnjenje...

Dovoljno da Crvena zvezda više nema zvanje apsolutnog favorita na stadionu na kojem nije pobedila od februara 2016. godine. Imaće novi šef stručnog štaba Miloš Milojević tri ozbiljna problema pre debija u najvažnijoj utakmici srpskog fudbala.

Izabrane vesti

Prvi je hroničan, odnosi se na manjkavost u igračkom kadru i nedostatak pravog zadnjeg veznog. Pokušao je novi strateg da donekle oživi Seku Sanoga, ali se protiv Javora videlo da jedan od najvažnijih igrača u prošloj sezoni nije u potrebnom ritmu. Da je izgubio na oštrini i pravovremenosti startova, lošim pasom kumovao je izjednačenju tima iz Ivanjice.

Vrlo problematičan put prešao je Seku Sanogo u poslednja tri meseca. Imao je iskusni zadnji vezni blagi konfilkt sa bivšim trenerom Dejanom Stankovićem, uoči poslednje utakmice u prošloj sezoni i finala kupa. Taj ekces mu se odrazio na status, posebno što je Kings Kangva počeo da dominira na terenima Mozzart Bet Superlige Srbije.

Kasnije je Sanogo imao problem sa povredom, potom i virusom i bio je daleko od potrebnog nivoa. Kada svemu tome dodamo i to da je za Crvenu zvezdu vezan kratkoročnim ugovorom. Deluje, ipak, da će Miloš Milojević morati donekle da se kocka i uzda se u sirovi kvalitet snažnog Afrikanca. Posebno što se videlo da Crvena zvezda teško može da funkcioniše bez klasične šestice u utakmicama visokog intenziteta.

Moraće Miloš Milojević da dobro raspodeli karte i kada je u pitanju špic napada. Prvi centarfor Aleksandar Pešić ima veliki problem sa prstom na nozi. U tako delikatnom stanju odigrao je revanš protiv Haife, pio tablete za bolove... I sada će verovatno istrčati u Humsku pomoću medikamenata, ali je veliko pitanje da li će imati snage za 90 minuta. Posebno što između mečeva sa Makabijem iz Haife nije trenirao sa ekipom. Kasnije se i priključio timu Dejana Stankovića. Pored povrede Pešića, trenutno je na snazi revolucija napadačke linije srpskog šampiona. Gotovo je izvesno da Miloš Milojević neće računati na Ohija, s obzirom da Norvežanin mora da kompletira transfer u Brendbi do ponoći. Jasno je da Kalifa Kulibali nije spreman da debituje u delikatnom trenutku, moguće je da će Crvena zvezda u jednom trenutku igrati sa lažnom devetkom. Kataijem ili Benom...

Niko to neće reći javno, ali je jasno da Crvena zvezda psihološki nije u dobrom stanju. Bile su u jednom trenutku ubeđene u plasman u Ligu šampiona sve instance u Ljutice Bogdana, zaključno sa protagonistima svih ranijih uspeha... Videlo se i po govoru tela pojedinih igrača Crvene zvezde protiv Javora da su u vrlo lošem trenutku.


tagovi

Miloš MilojevićDejan StankovićSeku Sanogo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara