©Starsport
©Starsport

Trio napustio Kruševac: Mićin bez prilike da popravi utisak

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.12.22. | 15:35

Uprava i strateg Napretka rešeni da nastave saradnju i renoviraju sastav za prolećni deo sezone u Mozzart Bet Superligi

Bilo je jasno mnogo pre poslednjeg kola jeseni, kada je tim iz Kruševca doživeo novi šokantni poraz u Ivanjici (2:1) - Napredak u prvom delu šampionata nije imao tim kadar da se umeša među "nosioce" Mozzart Bet Superlige. Ako je odbrana imala blistave trenutke i u mečevima kod kuće praktično predvodila celu ekipu, napad je skoro uvek prilično razočaravao kruševačke navijače. S tim u vezi, logičan potez kluba bio je da ofanziva tokom pauze pretrpi osetne izmene. Krenuli su pod Bagdalom u remont sastava već prvih dana decembra i klub su danas napustili Petar Mićin, Srđan Kočić i Nenad Ivanić.

Poslednji, istina, nije ni proveo poslednjih šest meseci u Napretkovom dresu, ali nije ni kao pozajmljen igrač Trajalu uspeo da se nametne kao prvotimac kruševačkog prvoligaša, pa je rastanak bio potpuno izvestan.

Izabrane vesti

Iznenađenje ili ne, tek najzvučnije pojačanje ovog leta, Petar Mićin, neće uspeti da popravi utisak na proleće pod Bagdalom. Bio je vezista gotovo standardan fudbaler Napretka od dolaska iz Udinezea, ali, i pored mnogo provedenih minuta na terenu, nije uspeo da donese timu ono što je trebalo - kreativnost u napadu. Na 16 superligaških utakmica nijednom nije ušao u beležnicu, ni kao strelac ni kao asistent. Moraće Mićin u nekom novom dresu da pokaže da u nogama nema samo talenat.

Za razliku od njega, Srđan Kočić je jesenas, na 10 mečeva Mozzart Bet Superlige, uglavnom ulazio sa klupe. I ima jednak učinak kao stariji vezista. Došavši pre dve i po sezone iz Kolubare predstavljan je kao jedan od najtalentovanijih fudbalera Prve lige. Na bleskove pokazivao je svoj dar pod Bagdalom, nedovoljno za najviši rang našeg fudbala. Bar u ovom trenutku.

Ono što je u Kruševcu sigurno - Dušan Đorđević će i proleće početi na klupi Napretka. Jednako težak posao čeka ga i pre početka nastavka šampionata. Kruševljani žele da stvore respektabilniji tim za nove borbe u prvenstvu, a za tako nešto potrebno im je najpre sređivanje trenutnih redova. Čini se da se neće zaustaviti na tri današnja odlaska, a na radaru su kvaliteti vezista i napadača, posebno onih čiji je dolazak trebalo da donese pomak na terenu u odnosu na prethodno proleće.



tagovi

Napredak KruševacPetar Mićin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara