(©Starsport)
(©Starsport)

TSC dosolio evropske rane Radničkog i nastavio žetvu u gostima

Vreme čitanja: 4min | ned. 31.07.22. | 20:51

Nišlije završile sa tri gola u mreži i dva crvena kartona – 3:0

Radnički je u sve većoj krizi. So na evropske rane dodao je TSC, koji je, baš kao i prošle sezone, u četvrtom kolu Mozzart Bet Superlige odneo sva tri boda sa Čaira - 3:0.

Posle trijumfa na Banovom brdu (4:1) i remija u Humskoj (0:0), tim iz Bačke Topole se i sa trećeg teškog gostovanja na startu sezone vraća sa pozitivnim rezultatom i to je kapital koji ga lansira među najozbiljnije kandidate za izuzetno visok plasman na tabeli. Na drugoj strani, Radnički je ostao bez Evrope i bez već pet bodova na domaćem terenu iz prva dva meča, u ogromnim problemima, možda već i agoniji.

Izabrane vesti

Za razliku od mečeva sa Partizanom i Gzirom, kada su kobne bile poslednje sekunde utakmice, Radnički je sada kapitulirao nakon 20 sekundi igre u drugom poluvremenu. Bukvalno samo što su pošli sa centra, gosti su došli do vođstva. Još jedan nedopustivi kiks Antona Tolordave: otišao je u prazno i ostavio prazninu u šesnaestercu, što su iskoristili Jovanović i Stanojev. Prvi je prošao po levoj strani i centrirao, a drugi, ne dopustivši lopti da padne na zemlju, poslao je u nebranjeni deo mreže.

Možda se Radnički mogao nečemu i nadati u završnici meča, makar da ostane neporažen, da njegovi fudbaleri dva puta u razmaku od samo tri minuzta nisu doživeli pomračenje uma i zaradili dva crvena kartona tačno na sredini drugog poluvremena, pa je TSC pitanje pobednika rešio u 77. minutu, posle još jednog brljanja domaće uže odbrane. Ko će kome, ako ne svoj svome, rođeni Nišlija Stefan Vukić matirao je Dujmovića i potvrdio pobedu gostiju.

Tačku je samo stavio štoper Josip Ćalušić koji je u poslednjem minutu trijumf Topolčana učinio još ubedljivijim (3:0).

Tačno 79 dana nakon što su dve ekipe odigrale ključni okršaj u borbi za Evropu u finišu plej-ofa prethodnog prvenstva, Radnički je meč počeo sa samo jednim igračem iz tadašnje startne postave – golmanom Dujmovićem. Tražeći rešenja za najranjiviji deo tima, Tomislav Sivić je stigao do Make Gakua na štoperskoj poziciji, što je solidno odigrao na jednoj od pripremnih utakmica u Sloveniji. Šansu da debituje dobio je novajlija Andreja Stojanović, u manevarskom delu tima samo jedna izmena u odnosu na revanš sa Gzirom – Mesarović umesto Arsića. Povređenog Marjanovića ponovo nije bilo ni na klupi.

Na drugoj strani, Žarko Lazetić je u finišu prvog poluvremena bio prinuđen da promeni formaciju 3-4-3 nakon prinudne izmene AntonićStanojev. Kapiten Tomanović se preselio ispred odbrane, Stojić je vraćen u poslednju liniju, koja je dsada brojala četvoricu, a Stanojev je dejstvovao po svojoj, krilnoj pozicji, odakle će, na samom startu drugog poluvremena zadati početni udarac Radničkom.

I ono malo što je uradio u napadu, a to je mnogo manje nego na prethodnim mečevima, da ne kažemo gotovo ništa, Radnički je učinio u prvom poluvremenu, a ako je udarac Mesarovića u 28. minutu, kada je Ilić sjajno intervenisao, jedini u okvir gola, onda je jasno koliko je traga na Nišlije ostavila šokantna eliminacija od Gzire 72 sata ranije.

Kako je krenulo drugo poluvreme, TSC je preuzeo totalnu komandu, ređao prilike pred golom Dujmovića. Onda je, kako se to kaže, saigrače na cedilu ostavio najpore kapiten Pejović, nakon što je u 65. minutu bio previse ratoboran za loptu nakon iznuđenog faula i sa leđa udario Stojića. Dobio je drugi žuti karton, što se tri minuta kasnije, posle oštrog strata, dogodilo i Maki Gakuu.

Šansu da dotuče rivala nije propustio Vukić. Ponovo Tolordava kasni sa startom, Stojanović se okliznuo, a Stefan Vukić to ne prašta. Na koncu se i Ćalušić upisao, gol za 3:0, gol za velika tri boda ekipe iz Bačke Topole i nove brige na Čairu, gde je jedina ohrabrujuća vest povratak u tim Bazile Jamkama, posle preležane bolesti. 

RADNIČKI - TSC 0:3 (0:0)

/Stanojev 46, Vukić 77, Ćalušić 90/

Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija).

Gledalaca: 650.

Žuti kartoni: Pejović, Mesarović, Aksentijević, Maka Gaku, Mićibući (Radnički), Kuveljić, Cvetković, Tomanović, Stojić (TSC).

Crveni kartoni: Aleksandar Pejović (Radnički) u 65. I Maka Gaku (Radnički) u 68. minutu.

RADNIČKI (4-3-3): Dujmović 5– Aksentijević 5, Tolordava 5, Maka Gaku 5, Stojanović 5– Pejović 5, Mesarović 5 (od 60. Arsić 5), Dimić 5 (od 60. Mićibući 5)– Jovanović 5 (od 86. Petrović -), Petrov 5 (od 71. Bazile Jamkam -), Štulić 5 (od 71. Dušanić -).

TSC (3-4-3): Ilić 6.5 – Antonić 6 (od 42. Stanojev 7), Tomanović 6.5, Čalušić 7 – Cvetković 6.5, Kuveljić 6 (od 89. Milosavić -), Stojić 7, Stojković 6.5 – Ratkov 6 (od 78. Stanojlović -), Vukić 7 (od 89. Krsmanović -), Jovanović 7 (od 78. Krpić -).

Igrač utakmice: Jug Stanojev (TSC) 7.

MOZZART BET SUPERLIGA, ČETVRTO KOLO

Petak

Novi Pazar - Partizan 1:0 (1:0)

/Mijić 24 pen/

Crvena zvezda - Radnik 6:0 (1:0)

/Ivanić 12, Kangva 64, Katai 71, Pavkov 76, Kanga 83, Bukari 84/

Subota

Radnički Kragujevac - Vojvodina 0:2 (0:0)

/Simić 62, Malbašić 85/

Napredak - Javor 2:4 (0:1)

/Bastajić 80, 87p - Dukure 29, Gojković 46, Gigić 61, Kembel 67/

Spartak - Voždovac 3:0 (1:0)

//Todoroski 33, Srećković 67, Obradović 78/

Nedelja

Radnički Niš - TSC 0:3 (0:0)

/Stanojev 46, Vukić 77, Ćalušić 90/

21.00: (2,45) Kolubara (3,10) Mladost Lučani (3,10)

21.00: (3,50) Mladost GAT (3,30) Čukarički (2,15)




tagovi

Radnički NišMozzart Bet SuperligaTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara