Martin Mirčevski (©Starspor)
Martin Mirčevski (©Starspor)

TSC je prvi: IMT umalo do novog iznenađenja, Mirčevski se za pola sata zahvalio publici na ovacijama

Vreme čitanja: 4min | sub. 26.08.23. | 20:06

Topolčani u poslednjim momentima savladali Traktoriste sa 1:0

Najavljena je goleada, atomski fudbal, susret dva izuzetno ofanzivna tima, a na kraju čvrsta utakmica i izostanak spektakla. I samo jedan pogodak, ali dovoljan da vicešampion Srbije slavi u duelu sa izuzetno motivisanim Traktoristima. Skandirala je publika ime Martina Mirčevskog pre njegovog ulaska, pa je ispalo na kraju kao da su znali navijači Topolčana ko treba da uđe sa klupe i reši utakmicu.

Gol makedonskog ofanzivca bio je dovoljan da ekipa Žarka Lazetića nastavi niz pobeda, još jednom bez primljenog gola – 1:0 za uspon na prvo mesto Mozzart Bet Superlige

Izabrane vesti

Nastavio je Mirčevski da bude efikasan i pored smanjene minutaže. Prošle sezone je šansu uglavnom dobijao sa klupe, ali ga to nije sprečilo da postigne značajan broj golova, preciznije njih sedam. Čim je u večerašanjem duelu ušao sa klupe, uneo je svežinu u vrh napada, delio lopte, odlično vijao prostor i na kraju je nagrađen pogotkom za pobedu.

Nisu su se Traktoristi uplašili stadiona, atmosfere niti činjenice da igraju protiv viceprvaka Srbije. Bili su čvrsti u odbrani o čemu govori i činjenica da su Topolčani svega dva puta uspeli da šutiraju na gol Miloša Gordića u prvom poluvremenu. Mogli su i do gola, da su imali samo malo koncentracije u napadu.

Posle ubedljive pobede nad trećeplasiranim Brđanima, malo je falilo da hit prvenstva iznenadi i prošlogodišnjeg vicešampiona. Iskustvo je presudilo, mada se mora skinuti kapa sastavu IMT-a u kojem je najstariji igrač rođen 1996. godine. Jeste poraz, ali su vrlo dobar utisak ostavili izabranici Nebojše Jandrića.

Prava uspavanka je viđena u prvom delu igre, uzbuđenja su stigla tek u poslednjih par minuta. Imao je TSC posed, pokušavao da probije, međutim, prvu šansu je imao IMT kada je Viktori Živojinović šutirao nakon kontranapada. I nakon toga preslikana situacija, Traktoristi su se spustili u nisku zonu, ne ostavljajući tako previše prostora ofanzivi Topolčana.

Vrtela se lopta pred golom Gordića, ali je odbrana tima sa Novog Beograda redovno čistila sve što je išlo ka njihovom kaznenom prostoru. Nikola Glišić je sa druge strane pokušao da savlada Vanju Ilića sa distance, ipak neprecizno. Poradovali su se domaći nakon prvog udarca na gol, mrežu je pogodio Saša Jovanović ispostavilo se posle intervencije VAR-a iz ofsajda. I Miloš Pantović je imao šansu u nadoknadi, Glišić je odlično intervenisao.

Ubacili su u veću brzinu Traktoristi čim su krenuli sa centra u drugom poluvremenu. Izgubljena lopta Milana Radina, te nova šansa za Viktora Živojinovića. Veljko Ilić još jednom bio siguran. Odgovor je stigao ubrzo pred golom Gordića, Marko Rakonjac je šutirao slabo. Nije domaći tim uspevao nikako da pronađe rupu u odbrani IMT-a, čiji igrači su umalo kaznili neopreznost Veljka Ilića. Uklizao je Luković, lopta se odbila na stranu. Kijevčanin je odapeo iz daljine, pa je novom intervencijom Ilić sprečio goste da povedu.

Osvežio je Lazetić napad uvođenjem Mirčevskog i Ćirkovića, te je makedonski internacionalac odmah uzdrmao odbranu Traktorista. Kao protiv Partizana u prvom kolu, desetka Topolčana pronalazi Stojića nakon kornera, sada ipak lopta ide iznad gola. I kada su gosti pogrešili, nije uspevao vicešampion Srbije da to kazni. Oteta je lopta pred golom Gordića, ali nakon kombinacije Radina i Mirčevskog, Ćirković šalje prejak pas za Jovanovića. Ponovo je Mirčevski bio akter napada, ovoga puta je gađao pravo u čuvara mreže IMT-a. Bomba Petra Stanića takođe nije donela promena rezultata, novi šut Topolčana išao je pravo u Gordića.

Kada je vrag odneo šalu, pridodao je Lazetić i Uroša Milovanovića u napad. Kao da se osećalo u vazduhu, gol je postigao Martin Mirčevski, na asistenciju koga drugog, ponovo Saše Jovanovića. Umalo da omaleni Makedonac bude dvostruki strelac, gađao je iz blizine, Gordić je ipak odbranio njegov udarac. Šok na kraju, Šedrak izlazi sam pred gol Ilića, sreća je bila na strani Topolčana jer je nigerijski napadač dao sebi prejak for.

MOZZART BET SUPERLIGA 5. KOLO

TSC – IMT 1:0 (0:0)

/Mirčevski 86 /

Bačka Topola, TSC arena

Gledalaca: 600

Sudija: Milan Ilić (Ćuprija)

Žuri kartoni: Stojić (TSC), Ćirković, Vukić (IMT)

TSC (3-4-3): Ilić 6,5 – Đorđević 6,5, Stojić 7 (od 85. Milovanović), Ćalušić 6,5 – Cvetković 6,5, Radin 6,5, Stanić 6 (od 88. Antonić), Petrović 6,5 – Jovanović 7 (od 88. Kuveljić), Rakonjac 6 (od 62. Ćirković 6,5), Pantović 6 (od 62. Mirčevski 7,5

IMT (4-4-2): Gordić 6,5 – Glišić 6,5, Delević 6,5, Lambulić 6,5, Ćirković 6,5 - Živojinović 6,5 (od 56. Kodžić), Kijevčanin 6,5 (od 78. Šedrak), Vukić 6 (od 69. Stefanović 6), Čarapić 6 (od 56. Radočaj 6)- M. Luković 6, L. Luković 6 (od 69. Stamenić 6)

Igrač utakmice: Martin Mirčevski 7,5


MOZZART BET SUPERLIGA, PETO KOLO

Petak

Radnički Niš - Radnički 1923 4:1 (2:0)

/Ilić 14, 49 Petrov 21, Mesarović 90+5 – Vidakov 54/

Subota

TSC – IMT 1:0 (0:0)

/Mirčevski 86/

U toku

Voždovac – Crvena zvezda

20.30: (2,85) Mladost Lučani (3,30) Vojvodina (2,50)

Nedelja

17.30: (1,80) Novi Pazar (3,60) Železničar Pančevo (4,60)

19.30: (1,50) Čukarički (4,20) Radnik (6,75)

19.30: (1,90) Spartak (3,40) Napredak (4,30)

19.35: (1,30) Partizan (5,20) Javor (11,0)




tagovi

Martin MirčevskiTSC Bačka TopolaIMT

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara