Fudbaleri TSC (Star sport)
Fudbaleri TSC (Star sport)

TSC opet diše za vratom Partizanu, Petrović uradio ono što je uspelo samo “večitima”

Vreme čitanja: 4min | pon. 13.03.23. | 18:24

Minimalna pobeda TSC-a u Lazarevcu u 26. kolu Mozzart Bet Superlige

Znalo se da je Kolubara odličan domaćin, primili su malo golova kod kuće i bodove iz Lazarevca su nosili samo Partizan i Crvena zvezda. Delovalo je da će tako biti i danas.

TSC jeste napadao ali se tim Veroljuba Dukanca odlično branio. Junak prvog poluvremena bio je Dejan Stanivuković koji zaustavio sve što je išlo u njegov gol. Topolčani su podsetili na neke ranije mečeve gde su dominirali ali nisu znali da tu dominaciju pretvore u pogodak. Da se ne ponovi stara boljka pobrinuo se borbeni defanzivac Nemanja Petrović koji je u 67. minutu doneo minimalnu pobedu - 1:0.

Izabrane vesti

Odlično izdanje tima Žarka Lazetića protiv Crvene zvezde pre šest dana nije nagrađeno rezultatom. Promašaje njegovog tima, pre svega u prvom delu, kaznio je Aleksandar Pešić. Kolubara danas nije imala svog Pešića. Domaći napadači nisu umeli da dve odlične pretvore u pogodak pa je TSC postao tek treći tim koji je slavio na ovom stadionu. 

Ono čime može da bude zadovoljan stručni štab Topolčana je pogodak Nemanje Petrovića iz više razloga. Kako zbog nova tri boda, prilaska Partizanu na samo dva boda razlike i povratka na poziciju broj tri, tako i zbog činjenice da je odbrambeni igrač uspeo da prelomi utakmicu kad već nisu mogli napad i vezni red. Koliko je bitan faktor Saša Jovanović videlo se ponovo. Trenutno najbolje ocenjeni igrač Mozzart Bet Superlige upisao je novu asistenciju i bio neuhvatljiv za odbranu popularnih Rudara.

Iako je težak teren smanjio protok lopte, nije viđen loš loš fudbal u prvih 45 minuta. Kolubara je bila više orijentisana kako da ne primi gol, a TSC nemoćan da ga postigne. Kako je odmicalo vreme, konkretniji su bili igrači gostujućeg tima koji su nizali prilike jednu za drugom. Domaćin im je svesno prepustio posed i čekao priliku iz kontre.

Prva šansa za goste viđena je nakon slobodnog udarca, uigrane kombinacije sa centaršutem i pokušajem Ratkova. Pokušavali su Topolčani i dugim loptama iz zadnje linije, Aranđel Stojković je pronašao Luku Ilića koji je gađao iz prve. Najopasniji igrač gostiju bio je ponovo Saša Jovanović. Konstantno je pronalazio prostor iza leđa odbrane Rudara, a vredan izdvajanja je bio i atraktivan potez kada je okrenut leđima šutirao sa ivice kaznenog prostora.

Pokušavali su i Ratkov i Stojić, pa se čak u kaznenom prostoru Kolubare našao i Aranđel Stojković koji je prebacio sebi loptu na levu nogu i šutirao pravo u Dejana Stanivukovića. Golman domaćeg tima je odbranio sve što su mu šutirali na gol igrači u belim dresovima. Umalo da bude kažnjen tim Žarka Lazetića za promašaje, Stojić je izgubio loptu na svojoj polovini a Uroš Đuranović pred golom poslao prejak pas za Lončara.

Nastavili su u istom tempu gosti na početku drugog dela, dok je trener Kolubare pojačao napad uvođenjem Bagarića koji je imao zadatak da pomogne često usamljenom Đuranoviću. Domaći su promenili formaciju ka ofanzivnijoj i bivali sve konrektniji.

Preslikana situacija ponovo pred golom TSC-a, Stojić je napravio još jedan kiks i uposlio opasnog Đuranovića kojem je Radin blokirao udarac ka golu. Kad već nisu mogli napadači TSC-a, mogao je igrač odbrane Petrović. Glavom je pogodio mrežu nakon centaršuta, koga drugog, nego Saše Jovanovića.

Sve karte je bacio u napad Veroljub Dukanac, sa klupe su ušli Vukušić i Mrkić. TSC je i dalje stvarao prilike, ali ipak više sa distance. Lazetić je zatvorio meč uvođenjem Milosavljevića, osvežio vezni red sa Kuveljićem i stao na loptu. Domaći nisu smogli snage da izjednače, kao u prethodnom kolu protiv Partizana.

KOLUBARA - TSC 0:1 (0:0)

/Petrović 67/

Stadion: FK Kolubara, Lazarevac

Gledalaca: 350

Sudija: Stanko Ostraćanin (Kraljevo)

Žuti kartoni: Nikolić, Đuranović, Radovanović, Bagarić, Milićević (Kolubara), Petrović, Stojković, Radin (TSC)

Kolubara (5-3-2): Stanivuković 6,5 - Ćosić 6 (od 55. Bagarić 6), Milićević 6,5, Simović 6, Bakić 6, Kočović 6 - Mols 6 (od 62. Sadiković 6), Nikolić 6 (od 74. Mrkić ), Lončar 6 (od 55. Radovanović 6) - Va. Ilić 6, Đuranović 6 (od 74. Vukušić)

TSC (5-3-2): Ve. Ilić 6 - Cvetković 6, Stojković 6,5, Stojić 6, Antonić 6, Petrović 7 - Radin 6,5 (od 87. Kuveljić), Đakovac 6, L. Ilić 6,5 (od 77. Milosavljević) - Jovanović 7 (od 90+3. Krpić), Ratkov 6

Igrač utakmice: Nemanja Petrović 7

MOZZARTBET SUPERLIGA – 26. KOLO

Subota

Radnički 1923 - Napredak 3:0 (2:0)

/Đurić 12, 69, Vidović 31/

Vojvodina - Čukarički 3:2 (2:0)

/Zukić 5, U. Nikolić 14, Lazarević 82 - Tošić 67, Pankov 73/

Spartak - Mladost Novi Sad 0:0

Nedelja

Radnički Niš - Voždovac 2:3 (0:1)

/Škrbić 62, Ivezić 84ag - Nešković 11, Kadrić 64, Đurđević 72/

Radnik - Javor 0:0

Crvena Zvezda - Novi Pazar 5:1 (2:1)

/Rakonjac 11, 81, Kanga pen 33, 73, Katai 77 - Majdevac pen 25/

Mladost Lučani - Partizan 0:3 (0:0)

/Marković 52, Menig 78, Natho 90/

Ponedeljak

Kolubara - TSC 0:1 (0:0)

/Petrović 67/



tagovi

Nemanja Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara