Uroš Milovanović, Miloš Pantović i Petar Stanić
Uroš Milovanović, Miloš Pantović i Petar Stanić

TSC-ova evropojačanja: Nikolić otpao, poslate ponuda za Stanića i Pantovića, na meti i Milovanović

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.06.23. | 08:46

Predsednik Janoš Žemberi otvoreno o idejama za letnji prelazni rok

Glazgov Rendžers, Braga, PSV ili Olimpik iz Marseja. To će biti početak evrosezone za TSC. A taman i da se ne prođe – što nije ni realno – sledi im grupna faza Lige Evrope i nimalo lakši protivnici. Stoga je jasno da u Bačkoj Topoli ozbiljno razmišljaju o tome kako će im ekipa izgledati na leto, a prvi čovek kluba Janoš Žemberi u intervjuu za Sportski žurnal otvoreno priznaje da su tri mete trenutno u prvom planu: Miloš Pantović iz Voždovca, Zvezdin Petar Stanić, te Uroš Milovanović, nekada centarfor surduličkog Radnika, a sada napadač Sportinga iz Hihona.

Idemo redom, prvo o Petru Staniću, koji je proteklu sezonu proveo na pozajmici u Spartaku.

Izabrane vesti

Sviđa nam se Petar Stanić, poslali smo Zvezdi ponudu. Iz Spartaka kažu: ‘Što ste toliko zapeli, pa kod nas, bar u početku, nije ni igrao?’. Međutim, to je igrač po našem ukusu, možda ne bude kao Luka Ilić, ali kao Banjac – sigurno. Da li ćemo s crveno-belima da se dogovorimo – videćemo”, kaže Žemberi za Žurnal.

Kad već pomenusmo Iića, postoji i nevelika šansa da on ostane, pod uslovom da produži ugovor sa Mančester Sitijem. Mladi golman Veljko Ilić sigurno će biti tu, klub je napustio stariji Nenad Filipović, pa i krilni igrač Jug Stanojev. I eto nas tako i do druge mete, ofanzivca Miloša Pantovića, koji ulazi u poslednju godinu ugovora sa Voždovcem…

Da, poslali smo ponudu Voždovcu, sad… možda kao u slučaju nas i Ratkova: ne presudi najveća. Ne možemo iznad toga”, priznaje Žemberi, dok Sportski žurnal u odvojenom tekstu podseća da Pantovića hoće i Partizan, te da bi i sam igrač pre u Humsku.

Poredio ga je Žemberi sa Ratkovim, jer je TSC za 19-godišnjeg napadača imao unosne ponude iz MLS lige, zvali su i iz Engleske, Nemačke, Rusije, ali izgleda da će on u Austriju, u Salcburg. Jer...

Ratkovu je vreme za iskorak, u moru ozbiljnih ponuda nećemo da izaberemo najbolju za TSC, već za igrača. Izgubićemo na parama, ali to će da bude bolje za našu buduću saradnju s tim klubom”, ostaje zakopčan Žemberi, mada je jasno da se misli na Salcburg.

A onda, ko umesto Ratkova? Zna se da je Nemanja Nikolić, nekadašnji mađarski reprezentativac, bio opcija, ali on je rešio da okonča igračku karijeru pa se Žemberi nada da će jednog dana u TSC barem kao funkcioner. Za poziciju napadača dakle mora neko drugi…

Uroš Milovanović! Da li će ta želja da nam se ostvari saznaćemo u narednih tri, četiri dana”, završava Žemberi javljanje za Sportski žurnal.


tagovi

Petar StanićMiloš PantovićUroš MilovanovićJanoš Žemberi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara