TSC se konačno „otreznio“ posle Evrope, Ifet Đakovac srušio niški bedem

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.12.23. | 19:01

Topolčani bolji od Radničkog iz Niša u 17. kolu Mozzart Bet Superlige – 1:0

Uspeo je TSC konačno da se ne oklizne posle Evrope i da upiše pobedu. Iako je delovalo na momente da je na pomolu novo iznenađenje, sve dileme je otklonio dvojac koji je ušao sa klupe, potpomognut centarforom domaćeg tima, Urošem Milovanovićem. Miloš Pantović se našao na pravom mestu tek da odbije loptu do Ifeta Đakovca koji je pogodio za nova tri boda vicešampiona Srbije, i tako dotukao Radnički iz Niša – 1:0.

Gosti su došli sa jednim ciljem, da izbegnu poraz. Nedostajalo im je 15 minuta do cilja, i sigurno bi bili prezadovoljni bodom, prvim koji u svom tek drugom meču upisao Slavoljub Đorđević. Ovako Nišlije ostaju na pretposlednjoj poziciji na tabeli Mozzart Bet Superlige, i kako stvari stoje biće im potrebno još vremena da se naviknu na zahteve novog trenera.

Izabrane vesti

Pokušavali su gosti kroz kontra napade da ugroze gol Veljka Ilića, ali samo onoliko koliko im je to dopuštao tim iz Bačke Topole. Kako se bližio kraj utakmice rasle su tenzije na terenu, dolazilo je do koškanja, čak i do isključenja na klupi Radničkog iz Niša. Sve to govori u prilog tome koliko su bodovi bili bitni za obe ekipe, ali će na sreću po tim Žarka Lazetića sva tri ostati na severu Srbije. Još jednom je vicešampion Srbije bio bolji rival, sada su to uspeli i da krunišu pobedom.

Imao je TSC posed, inicijativu, ali su do prve prave prilike došli tek posle gotovo pola časa igre. Saša Jovanović je poslao pas ka Urošu Milovanoviću, čiji šut je išao pravo u čuvara mreže gostujućeg tima, Dragana Rosića. Radnički se iz moranja opredelio na kontra napade i udarce sa distance, kojih ruku na srce nije bilo previše. Ubrzale su Nišlije, te je posle Save Petrova, priliku propustio i Lazar Jovanović. Kao knjiga na nekoliko slova, spalo je prvo poluvreme na svega par šansi za postizanje pogotka, a najbliže tome da se upiše u strelce bio je Miloš Cvetković, koji je sa svega par metara pogodio nekoga od defanzivaca Nišlija.

Odmah nakon pauze su Topolčani ubrzali tempo, da bi posle par minuta nastala kanonada pred golom Dragana Rosića, međutim, ni Ivan Milosavljević ni Uroš Milovanović nisu uspeli da se snađu i zatresu mrežu. Spetljao se i Milan Radin, koji se našao u vrlo izglednoj poziciji i bio neprecizan. Gosti su nastavili da budu orijentisani na odbranu svog gola, bez većih prilika napred, što TSC nije umeo da kazni. Umalo da junak postane Saša Jovanović, ukrao je loptu Jamkamu i izbio pred gol Dragana Rosića, koji je uspešno ukrotio njegov udarac.

Delovalo je da je na pomolu nova „klizanje“ posle Evrope, a da ne bude tako pobrinuo se Ifet Đakovac. Kombinacija trojke u napadu i asistencija Miloša Pantovića za ofanzivnog vezistu Topolčana. Nisu odustali gosti, vrlo brzo su mogli do izjednačenja, da vrhovima prstiju nije Veljko Ilić izvukao iz gola udarac Pejovića. Nije hteo Žarko Lazetić da vrag ponovo odnese šalu, pa je pojačao defanzivu i zatvorio sve prilaze golu do kraja utakmice. Pocrvenele su Nišlije do kraja još jednom, kada je zbog drugog žutog kartona isključen Vanja Ilić.

 

 TSC – RADNIČKI NIŠ 1:0 (0:0)

/Đakovac 76/

Bačka Topola, TSC arena

Gledalaca: 500

Sudija: Momčilo Marković (Beograd)

TSC (4-3-3): Ve. Ilić 6,5 – M. Cvetković 6,5, Krstić 6,5, Stojić 6,5, Petrović 6,5 (od 80. Šoš) – Milosavljević 6 (od 68. Pantović 6,5), Radin 6,5, Vulić 6 (od 61. Đakovac 7) – S. Jovanović 6,5, Milovanović 6 (od 80. Antonić), Ćirković 6,5

Radnički Niš (4-3-3): Rosić 6,5 – Jamkam 6,5, Vojnović 6, Bakić 6, Petrović 6,5 – Pejović 6, Mesarović 6 (od 72. S. Cvetković), Va. Ilić 6 – L. Jovanović 6 (od 78. Ivelja), Belaković 6 (od 90. Škrbić), Petrov 6

Igrač utakmice: Ifet Đakovac (TSC)


MOZZART BET SUPERLIGA - 17.KOLO

Petak

Novi Pazar - Javor 2:0 (0:0)

/Suma 47, Šćepović 90+4/

Spartak - Radnik 1:0 (1:0)

/Tošeski 13/

Subota

Mladost - Železničar 1:0 (0:0)

/Frajdej 46/

Partizan - Vojvodina 3:1

/Kanute 56, Zahid 88, Saldanja 90+7 - Nikolić 67/

Voždovac - IMT 4:0

/Nešković 9, Burmaz 12, Antonijević 76, Jočić 89/

Nedelja

Čukarički – Radnički 1923 4:1 (4:0)

/Ivanović 8, Adžič 35, Cvetković 42, Miladinović 43 - Sali 86/

Napredak - Crvena zvezda 0:1 (0:1)

/Olajinka 7/

TSC - Radnički Niš 1:0 (0:0)

/Đakovac 74/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Ifet ĐakovacŽarko LazetićSlavoljub Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara