Veljko Ilić (© MN Press)
Veljko Ilić (© MN Press)

TSC u Humskoj sa golmanom iz “klase 2003”: Tražio pozajmicu u Loznicu, sad brani protiv Partizana

Vreme čitanja: 4min | sub. 23.07.22. | 11:10

Splet okolnosti lansirao Veljka Ilića u uzdanicu Žarka Lazetića

(Od dopsinika MOzzart Sporta iz Bačke Topole)

TSC u trećem kolu Mozzart Bet Super lige gostuje Partizanu (21 sat, TV Arena Premijum 1),a među stativama se ponovo očekuje mladi golman koji je pokupio simpatije u prve dve runde. Veljko Ilić iz “klase 2003” uspešno je prihvatio izazov koji mu je nametnuo Žarko Lazetić i kako stvari stoje trenutno je prvi izbor među stativama kluba iz Bačke Topole.

Izabrane vesti

Gosti još nije slavili u mečevima sa crno-belima, ali mladi čuvar mreže odiše optimizmom pred meč u Humskoj.

„Možemo da izvučemo pozitivan rezultat ako odigramo taktički dobro. Daćemo sve od sebe. I nama je potrebna pobeda kao i njima treba pobeda, posle meča u Nišu gde nisu briljirali“, podseća Ilić.

Jedan od junaka pobede nad Čukaričkim na premijerui prvenstva otkriva kako je došlo do toga da stane među stative na iznenađenje svih pratilaca fudbala:

„Nisam branio na pripremama nijednom, iako sam trenirao sa ekipom u Sloveniji. Dan pred meč sa Čukaričkim se na treningu povredio Nikola Bursać. Šef mi je rekao u prolazu da ću da branim ako Bursać ne bude mogao. Preko noći se sve okrenulo. Imao sam pred utakmicu pozitivnu tremu ali sam ušao meč sa dosta samopuzdanja. Dobio sam maksimalnu podršku igrača i stručnog štaba, svi su bili uz mene i bodrili me celu utakmicu“.

Na Banovom brdu viđena je dominacija TSC-a.

Ušli smo dobro u meč taktički, odradili sve valjano, više želeli pobedu od protivnika i to nam se na kraju i vratilo“.

Posle toga usledilo je razočarenje, Topolčani nisu pobedili Javor kod kuće.

„Velika šteta. Imali smo više šansi, napadali, nedostajao je samo tgol. Na kraju smo čak i mogli da izgubimo da nije bio ofsajd. Možda bismo bili više razočarani, jer bi ono što smo gradili ceo meč palo u vodu za minut“.

Ekipa se još privikava na izostanak Mihajla Banjca, odlazak najkreativnijeg igrača u Krasnodar osetiće se i na Topčiderskom brdu.

“Sigurno se oseća njegov izostanak, ali koga nema bez njega se mora. Malo nam je bilo čudno, jer je Banjac bio planiran za meč sa Javorom, morali smo da igramo bez njega“.

Mladi golman je iz Crvene zvezde došao u Bačku Topolu, posle sezone u Omladinskoj ligi Srbije gde je postao šampion sa timom iz Beograda.

Branio sam za crvreno-bele od mlađih kategorija i stigao do omladinske ekipe, kratko sam bio na pozajmici u IMT-u. Imali smo dobar tim u kojem su igrali i sadašnji prvotimci Nikola Stanković i Stefan Leković. Ovde je sa mnom u TSC-u i Vukašin Krstić. Moj dolazak su tražili sportski direktor TSC-a Mirko Jovanović i trener golmana Farago Silard, pratili su me u Omladinskoj ligi. U junu 2021. sam došao na pripreme i sledeći mesec sam potpisao prvi ugovor“.

Veliki uticaj na njega su imali i golmani Crvene zvezde, ali i TSC-a.

„Pre svega mi je pomogao Zoran Popović i njemu sam zahvalan, kao i Milanu Borjanu. Oni su i najbolji golmani u ligi. Isto tako su mi puno pomogli i Nemanja Jorgić i Nenad Filipović od kojih sam dosta naučio. IDok sam bio mlađi sam voleo da gledam Manuela Nojera koji je vrhunski golman, sem onog dela kada voli da izađe sa gola“.

Mladi golman smatra da TSC ima ekipu sposobnu da se bori za vrh tabele.

„Od vrela talenata bih izdvojio Petra Ratkova, Nemanju Krsmanovića i novo pojačanje Mihajla Milosavića. Odličan igrač je i Vukašin Krsti, dosta obećava“.

Kao nam otkriva Ilić, ostaće u TSC-u i ove sezone.

„Donedavno sam tražio klub gde bi mogao da odem na pozajmicu i branim, planirana je bila Loznica. Međutim, zbog ukazane šanse sam našao zajednički jezik sa upravom i trenerom tako da ostajem u Bačkoj Topoli“.

LAZETIĆ: SIGURAN SA LOPTOM

Oduševljenje izdanjima čuvara mreže visokog 1,95 metara nije krio ni Žarko Lazetić.

„Veljko nam je pozitivno iznenađenje i veliko pojačanje. Posle iznenadne šanse pokazao se vrlo dobrim, siguran sa loptom i bez greške. Na oba meča ulivao nam je samopouzdanje u odbrani, presrećni smo zbog njega“, kaže trener TSC-a.

MOZZART BET SUPERLIGA – 3. KOLO

Petak

Javor - Novi Pazar 2:1 (2:1)

/Gojković 11, Luković 15 – Joksimović 27/

Subota

21.00 (1.30) Partizan (5.50) TSC (10.0)

21.00 (2.25) Radnik (3.15) Radnički Kragujevac (3.45)

Nedelja

18.55 (1.60) Čukarički (3.70) Napredak (6.25)

21.00 (1.57) Vojvodina (3.90) Spartak (6.25)

21.00 (1.90) Voždovac (3.45) Mladost GAT (4.20)

21.00 (16.0) Mladost Lučani (7.50) Crvena zvezda (1.17)


Odloženo

Kolubara – Radnički Niš




tagovi

Veljko IlićŽarko LazetićTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara