Detalj sa utakmice (©Mozzart Sport)
Detalj sa utakmice (©Mozzart Sport)

TSC već u formi, pogodila Partizanova želja

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.01.23. | 15:35

Topolčani slavili sa 4:1 u danas prijateljskom derbiju Severne Bačke

Nastavili su izabranici Žarka Lazetića tamo gde su stali na kraju prvenstva. Na fudbalskoj akademiiji TSC-a u Bačkoj Topoli savladan je komšijski Spartak iz Subotice ubedljivom pobedom. Šef stručnog štaba trećeplasirane ekipe Mozzart Bet Superlige ima razloga za zadovoljstvo, dok je njegov kolega Ljubiša Dunđerski pred teškim izazovom u nastavku sezone.

Oba trenera su izvela gotovo najjače sastave, Lazetić je od starta pružio šansu i novopridošlima Cvetinoviću i Radinu. Kod gostiju je debitovao Jovan Marinković koji je ove zime pojačao klub iz Subotice, prethodno je igrao za Radnički iz Sremske Mitrovice. Već na samom startu meča poveli su domaći preko Ifeta Đakovca, koji je plasirao loptu u mrežu Manojlovića nakon odbitka. Bolja igra domaće ekipe i još jedno odlično izdanje Luke Ilića koji je nakon solo prodora povećao rezultat na 2:0.

Izabrane vesti

U drugom delu izmenjeni sastavi, Lazetić je odmah na poluvremenu napravio deset izmena, na golu je ostao samo Veljko Ilić. Treći gol za TSC postigao je Petar Ratkov posle centaršuta Nikolasa Špaleka. Kapitenu domaće ekipe u drugom delu igre, Saši Tomanoviću, pogodak je poništen zbog ofsajd pozicije. Moglo je da bude i gore po Spartak da je Mirčevski bio prisebniji kod izvođenja najstrože kazne, lopta je otišla pored gola. Meč će po lepom sigurno ostati u sećanju strelcu jedinog gola za Spartak, Stefanu Siminu, koji je zatresao mrežu Topolčana u 78. minutu. Mladi centarfor je rođen 2005. godine i nastupa za mlađe selekcije Subotičana. Tačku na ovaj meč stavio je Aranđel Stojković, golom u 84. minutu kada je uputio volej koji je uz dosta sreće završio u golu Dubljanića.

---------------------------

TSC - SPARTAK SUBOTICA 4:1(2:0)

/Đakovac 12, L. Ilić 45, Ratkov 67, Stojković 84 - Simin 78/

TSC Akademija Bačka Topola

Gledalaca: 200

Sudija: Novak Simović

TSC: V. Ilić, Stojić, Cvetinović, Ćalušić, Cvetković, Petrović, Radin, Đakovac, L. Ilić, Jovanović, Vukić. Igrali su još: Antonić, Tomanović, Krstić, Stojković, Špalek, Kuveljić, Krpić, Milosavić, Mirčevski, Ratkov, Rašid Fuseini.

SPARTAK SUBOTICA: Manojlović, Tanasin, Bogićević, Bugarin, Mitrović, Tumbasević, Đurasović, Bjelović, Tošeski, Srećković, Hrstić. Igrali su još: Dubljanić, Msanga, Đurasović A; Ostojić, Stanić, Todoroski, Rošević, Stajković, Ubiparip, Vrbljanac, Marinković, Desnica, Simin


tagovi

Ifet ĐakovacAranđel StojkovićLuka IlićTSC Bačka TopolaSpartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara