Slavlje posle Sepulvedinog gola (©AFP)
Slavlje posle Sepulvedinog gola (©AFP)

Tuča huligana kao uvertira, Paunovićev Čivas sa minimalcem otišao u polufinale

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.05.23. | 05:16

Tehnikalija u pravilniku takmičenja učinila da sastav srpskog stručnjaka ode dalje bez produžetaka i jedanaesteraca

Gvadalahara Veljka Paunovića poslednji je učesnik polufinala meksičke Klausure!

Ekipa srpskog trenera uspela je da nadoknadi gol zaostatka iz prve utakmice i zahvaljujući tehnikaliji u pravilniku takmičenja koja kaže da u slučaju nerešenog rezultata u dvomeču dalje ide tim koji je u ligaškoj fazi imao bolji plasman na tabeli, izbegao je produžetke i penale, te otišao dalje.

Izabrane vesti

Definitivno su fudbaleri Čivasa mogli sve da reše i mnogo ranije, da ne čekaju poslednji sudijski zvižduk da bi saznali da idu dalje, ali možda je ovako bolje. Paunovićev sastav izborio se protiv rivala koji se svih 90 minuta čvrsto borio za gol koji bi verovatno rešio ovaj dvomeč i na kraju se sa razlogom obradovao.

Punih sat vremena strepeli su i jedni i drugi, a onda je na videlo izašao kvalitet ponajboljeg igrača Čivasa Aleksisa Vege. Izveo je korner sa leve strane, poslao loptu duboko u peterac gostiju gde se sam našao Hilberto Sepulveda i glavom do ekstaze doveo navijače.

Uspeo je defanzivac Čivasa nekako da pobegne iz vidokruga protivničkih igrača i ostane potpuno usamljen u opasnoj zoni, što je iskoristio da donese minimalnu prednost koja je garantovala odlazak u polufinale.

Samo dva minuta kasnije dogodila se situacija koja je mogla da reši ceo susret. pošto je Agire Ledesma u svom kaznenom prostoru očigledno igrao rukom u pokušaju da raščisti opasnost, ali zanimljivo reakcija VAR sobe je izostala.

Do kraja susreta Paunović je logično više bio fokusiran na to da se sačuva rezultat, dok je njegov kolega sa klupe Atlasa Bendžamin Mora u nedostatku pravih rešenja bio primoran da gotovo ceo susret odigra u manje-više istom sastavu. Jedna prinudna promena u prvom poluvremenu i samo dve u završnici, što je goste ostavilo bez goriva i snage za eventualni povratak u meč.

Uvertira u susret bila je tuča grupe huligana na ulicama Gvadalahare u blizini stadiona, ali nema informacija o tome ima li povređenih...

MEKSIKO, KLAUSURA – ČETVRTFINALE PLEJ-OFA (REVANŠI)

Nedelja

Monterej - Santos Laguna 2:0 (1:0), prvi meč: 0:0

/Funes Mori 3, Meza 69/

Klub Amerika - Atletiko San Luis 1:2 (0:2), prvi meč: 3:1

/Rodrigez 88 - Bilbao 18, Bonatini 31/

Toluka - Tigres 3:1 (2:0), prvi meč: 1:4

/Rodrigez 26, 53, Ruiz 45+3 - Kordova 70/

Ponedeljak

Gvadalahara - Atlas 1:0 (0:0), prvi meč: 0:1

/Sepulveda 60/



tagovi

Čivas GvadalaharaAtlasMeksiko 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara