Slavlje Pari sen Žermena (©Reuters)
Slavlje Pari sen Žermena (©Reuters)

Tuhel: Apsolutno smo zaslužili prolaz

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.08.20. | 00:07

Markinjos i Čupo Moting uveličali 50-godišnjicu kluba

Pedesetogodišnjica kluba neće biti zaboravljena, to je sigruno. Pari Sen Žermen je sat i po vremena visio sa litice protiv Atalante u četvrtfinalu Lige šampiona, a ruku spasa pružili su mu Markinjos, Nejmar, Čupo Moting i Mbape, igrači koji su golovima i asistencijama učestvovali u neverovatnom foto-finišu (2:1). Pari Sen Žermen je tako dobio priliku da se bori u završnici Lige šampiona i da na pravi način privede kraju sezonu koja bi mogla da bude najuspešnija u istoriji kluba.

Izabrane vesti

“Ovakva utakmica, pa plasman u polufinale, četiri trofeja do sada, dugo će se pamtiti ova 50-godišnjica. Rekao sam na klupi da ako damo jedan, da će uslediti drugi. Apsolutno smo zaslužili prolaz. Potpuno smo kontrolisali stvari na terenu u drugom poluvremenu, čak i fizički”, bile su reči trenera Parižana Tomasa Tuhela po završetku utakmice.

Prvi gol koji je postigao Brazilac Markinjos vratio je u život ekipu sa Parka Prinčeva. Da se centralni bek nije pravovremeno ponudio Nejmaru u petercu Boginje, teško da bi se u Parizu trenutno slavilo, a u Bergamu plakalo.

“Morali smo da verujemo do poslednjeg trenutka, a nada koju smo gajili se isplatila. To je fudbal. Znali smo da će Atalanta pritiskati, pa smo morali užurbano da tražimo napadače. Nejmar je bio naš džoker, slobodan. Ovo je poseban dan, 50-godišnjica kluba, a mi smo u polufinalu. Ali nećemo se tu zaustaviti”, rekao je jedan od junaka pobede, Brazilac Markinjos.

PSŽ će se za finale boriti sa boljim iz duela Atletiko Madrid – Lajpcig koji je na programu u četvrtak od 21h. Ko god da bude protivnik favorizovanim Parižanima, nokaut faza na jednu utakmicu večeras je pokazala je da je sve moguće.

 

 


tagovi

Tomas TuhelMarkinjos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara