Pavlović na klupi sa Kjenom (©Reuters)
Pavlović na klupi sa Kjenom (©Reuters)

Tuhel: Galata podseća na Atalantu, Ikardi je nevaljalac, a Pavlović veoma pametan i igrao bi više da nije bio bolestan

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.11.23. | 15:29

Bavarci spremni za okršaj sa Galatasarajem u kojem mladi fudbaler srpskih korena sigurno neće početi u startnih 11

Galatasaraj ga je ozbiljno namučio u Istanbulu, ali Bajern je svejedno slavio na suvi kvalitet. Ako to ponovi i sutra u Minhenu – i pride Mančester junajted ne savlada Kopenhagen – mogao bi da već u četvrtom kolu obezbedi plasman u osminu finala Lige šampiona. Pa čak ni to nije bila prva tema na konferenciji za novinare Tomasa Tuhela. Jer osmina finala se za Bavarce podrazumeva. Pričalo se o oporavku Manuela Nojera, Tuhelovim već redovnim prepirkama sa Lotarom Mateusom, o tome da li je Jozua Kimih zreo za selidbu na klupu, kako je moguće da Hari Kejn od avgusta ne može da pronađe kuću što je Bajern koštalo već više od milion evra, pa naravno i o – Aleksandru Pavloviću.

Bajernov vezista srpskih korena je oduševio tokom pola sata koliko je igrao u derbiju sa Borusijom (4:0) nakon što je samo nedelju dana ranije protiv Darmštata (8:0) i debitovao za seniorski tim nemačkog giganta. I svi su ga redom ishvalili. Od Tomasa Milera i Leona Gorecke, pa sve do samog Tuhela, koji nije štedeo reči hvale za potencijalnog srpskog reprezentativca (tek treba da odluči za koga će da igra).

Izabrane vesti

Bio je senzacionalan još tokom priprema. Onda se zarazio gripom zbog čega je pauzirao nekoliko nedelja. Da nije, do sada bi već odigrao mnogo više“, otkrio je Tuhel i nastavio.

Veoma je pametan. Strateški veoma bistar. Sve što radi radi sa punom svešću o tome. Ekstremno je vredan i dobar tip. Svakog dana na trening dolazi sa osmehom na lice. Tu su svi preduslovi da izađe na pravi put. Veoma sam zadovoljan kako je igrao u Dortmundu i jasno je da mu to neće biti poslednja utakmica“.

Naravno, ove sezone ipak je najveći utisak Bajernovog tima ko drugi no Hari Kejn. Već 17 golova i sedam asistencija ima na svega 14 utakmica u ovoj sezoni.

Ne mogu da mu dam dovoljno veliku ocenu. Ovo mu je bilo prvi put da menja klub. On je porodičan čovek, nije to samo transfer, to je ogroman korak. Ali uvek sam znao šta on može. Bilo je jasno i da može to da radi na bilo kom stadionu na svetu“.

Jedino što Kejn ne može jeste da pronađe kuću, pa prema medijskim napisima živi u apartmanu u hotelu Kempinski koji košta 10.000 evra na dan. Bajern je do sada na njegov smeštaj potrošio više od milion evra.

Hari ima četvoro dece i par bebisterka, nije to moj rejon“, nasmejao se Tuhel.

Što se tiče same utakmice, oporavljeni Manuel Nojer će biti na terenu – i prema sopstvenim rečima dobro pripaziti na “nevaljalca Maura Ikardija“ – a potom će propustiti reprezentativno okupljanje Nemačke. Što se tiče ostalih...

Nadam se da će Dajo Upamekano i Leon Gorecka biti opet biti u konkurenciji za startnih 11. Plan je da počnu obojica, ali videćemo kako će se osećati na poslednjem trenintu. Za Rafu Gereira je još rano, Matijs de Liht je svakako van konkurencije“.

Dosta se poslednjih dana pisalo i o Jozui Kimihu, tek mu je 28 godina, ali već dugo igra na najvišem nivou i kao da je u blagom padu? Tuhel naravno nije saglasan, iako su već počeli da mu sugerišu da ga vrati na beka i da nastavi da u vezi igra sa Goreskom i Konradom Lajmerom.

Jo je standardan igrač za svaku našu utakmicu. U mojim planovima – igraće. Naravno, postoje neka razmišljanja, ali pokazaće on svoje kvalitete i igraće sutra“, rekao je Tuhel, jer ipak se zna ko je Kimih u Bajernovoj hijerarhiji.

Za kraj i o samom rivalu, odličan je bio Galatasaraj u Istanbulu, po mnogima čak i bolji od Bajerna.

Nismo mi bili uplašeni, iznudili su naše greške... Napravili su nam dovoljno problema da izvučemo lekcije. Veoma su jaki. Igraju sa dosta intenzniteta, sa dosta hrabrosti. Branili su se napred, mnogo sprintali, morali smo da izdržimo taj pritisak. Podsećaju me malo na Atalantu od pre nekoliko godina“, završio je Tuhel.


tagovi

Tomas TuhelAleksandar PavlovićHari Kejn

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara