Tomas Tuhel (Reuters)
Tomas Tuhel (Reuters)

Tuhel ne isključuje dolazak napadača ali je odbrana prioritet

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.07.22. | 10:36

Nemac ne krije da su Čelsiju neophodna pojačanja

Dok su direktni konkurentni krenuli agresivno u prelazni rok, Čelsi je mirovao i bavio se problemima unutar kuće. Promena vlasnika, a zatim i odlasci ključnih funkcionera poput Marine Granovskaje i Petra Čeha su su pojeli Plavcima dragoceno vreme na letnjoj fudbalskoj pijaci.

Kada je novi gazda Todi Boli konačno preuzeo komandnu palicu, rešio je da sam krene u prelazni rok i da direktno pregovara sa pojačanjima koja je poželeo trener Tomas Tuhel. Juče je ozvaničeno porvo letnje pojačanje u vidu Rahima Sterlinga.

Izabrane vesti

„On je bio naš apsolutni prioritet ovog leta i prsrećni smo što smo ga doveli“, rekao je Tuhel.

Ali ovo je samo početak. Vrlo lako bi Čelsi mogao da bude najaktivniji klub u Premijer ligi ovog leta i najveći trošadžija. Danas se očekuje potpis Kalidua Kulibalija iz Napolija koji je sinoć sleteo u London. Očekuje se da Senegalac odradi lekarske preglede, potpiše ugovor i uputi se ka Los Anđelesu gde se ekipa priprema.

Posle njega se očekuje još pojačanja. Ostrvski mediji pišu da pored Kulibalija, Čelsi radi na dovođenju još dvojice štopera koji bi zajedno koštali oko 100.000.000 evra. Jedan je Natan Ake iz Mančester Sitija, a drugi je Presnel Kimpembe iz Pari Sen Žermena. Sa veteranom Tijagom Silvom bi to bila kompletirana štoperska linija pošto su klub napustili Antonio Ridiger (Real Madrid) i Andreas Kristensen (Barselona).

Ni to ne bi bilo sve od Plavaca ovog leta pošto bi na Stamford Bridž moglo da sleti i neko zvučno napadačko ime da popuni mesto Romelua Lukakua. Čelsiju je već ponuđen Kristijano Ronaldo i gazda Boli je pokazao interes za angažmanom Portugalca.

Tomas Tuhel takođe nije demantovao mogućnost dolaska napadača.

„Ne bih to otpisao ali u ovom trenutku nije prioritet. Trenutno je prioritet odbrana. To nije nikakva tajna. Treba da vidimo kakve su nam tu mogućnosti“.  

Tuhel podseća da je konkurencija bila aktivna na fudbalskoj pijaci i da je njegov klub poslednji među njima počeo sa novajlijama. Siti je od većih pojačanja doveo Halanda, Alvareza i Filipsa, Liverpul Nunjeza, Arsenal Gabrijela Žezusa i Fabija Vijeiru, Junajted Malasiju, a Totenhem Rišarlisona, Bisumu, Perišića i Lenglea.  

„Takmičimo se protiv dva top kluba, a i Totenhem je bio vrlo aktivan i agresivan u ranoj fazi prelaznog roka. Ovo im je možda i najjači tim koji su ikad imali. Sa vrhunskim trenerom. Mančester Junajted takođe nije stidljiv u ovom prelaznom roku sa novim trenerom a Arsenal je već doveo neka velika pojačanja. Zato moramo ostati konkurentni i zadržati neki nivo“, rekao je Tuhel.


tagovi

Tomas Tuhel

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara