Tomas Tuhel (©AFP)
Tomas Tuhel (©AFP)

Tuhel s trojicom igrača tokom pauze: Fizički i psihički su isrcpljeni, a fudbal mora da se igra s radošću

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.11.23. | 15:03

“Ovo nije u interesu igrača, a samim tim nije ni u interesu igre”, kaže trener Bajerna

Evropske kvalifikacije su gotove. Bogu hvala, ako pitate klubove. Dojadilo im je da sa strepnjom očekuju vesti sa reprezentativnih akcija i osluškuju ima li novih povreda. I mada je i njima jedini interes finansijski, činjenica je da najveći klubovi zaista nekada zapadnu u čudne situacije. Recimo, Bajern je tokom ove reprezentativne pauze na treninzima imao samo Manuela Nojera i Svena Ulriha i pride Buona Sara.

Mindžae Kim i Alfonso Dejvis se tek danas vraćaju u Minhen, a Bajern već koliko sutra od 20.30 igra protiv Kelna. Kim i Dejvis će promeniti vremensku zonu za 10 sati. Jasno je da neće biti od pomoći. Trener Tomas Tuhel nije zadovoljan okolnostima.

Izabrane vesti

Vrlo, vrlo nesrećna situacija. Znam da će svi da kažu da je ovo izgovor, ali nije. Čuli ste i šta kaže Jirgen Klop, on u subotu u vreme ručka igra sa Mančester Sitijem… Dobijam povratne informacije od selektora, vrhunski igrači koji igraju na najvišem nivou i u Ligi šampiona i u državnim timovima su premoreni. Mentalno premoreni, emotivno premoreni, fizički premoreni. Oni su iscrpljeni”, počeo je Tuhel na konferenciji za novinare pre meča.

Nisu to samo minuti provedeni na terenu.

Koliko sati su u autobusima, u avionima, u hotelima. To je sve stes. I tu je pride i vremenska razlika”.

Zato Tuhel tvrdi da ne govori ovo isključivo u Bajernovom interesu.

Sve ovo ne može da bude u interesu igrača, a ako nije u interesu igrača onda ne može da bude u interesu igre”.

Da sve bude gore – biće samo još više utakmica i sve još manje odmora.

Sledeće sezone ćemo imati dve dodatne utakmice u Ligi šampiona. To je jednostavno granica. Jer fudbal mora da se igra sa radošću. Sa željom, sa entuzijazmom. To je osnova igre, na tome insirišete publiku. Tako da je ovaj kalendar takmičenja zaista na granici, ako je već nije prešao”.

Ponavlja na kraju Tuhel – nije ovo alibi priča pred okršaj sa Kelnom.

Bićemo spremni. Stići ćemo tamo u petak ujutru kako bi igrači barem mogli da odspavaju kod kuće, u svom krevetu, da vide porodice i supruge”, završio je Tuhel.


tagovi

Tomas TuhelBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara