Andrija Živković (©Reuters)
Andrija Živković (©Reuters)

Tumba slavi Živkovića - dva gola u mreži Olimpijakosa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.04.21. | 22:54

Fenomenalna partija srpskog reprezentativca u Solunu. PAOK pobedio šampiona Grčke sa 2:0 i ostao u igri za izlazak u Evropu

Potez karijere napravio je Andrija Živkovića kada je posle stagnacije i godina muka u Lisabonu u redovima Benfike "oživeo" karijeru u PAOK-u. Srpski reprezentativac ima odličnu sezonu u šampionatu Grčke. Tumba slavi Srbina. U velikom derbiju plej-ofa prvenstva Helena, nekadašnji as Partizana postigao je oba gola u pobedi solunskih crno-belih sa 2:0 (0:0) priotiv Olimpijakosa koji je još ranije obezbedio novu krunu.

Nije blistao PAOK ove sezone, ostao je na trećem mestu, bori se za izlazak u Evropu, a Živković je najbolji igrač nekadašnjeg šampiona Grčke. Njegova levica srušila je crveno-bele iz Pireja u nastavku utakmice.

Izabrane vesti

Samo što je počelo durgo poluvreme, Živković je lepim golom doneo svoj tim u vođstvo. Poveo je napad svog tima, a onda se posle odbitka lopta došla do Nišlije, a omaleno krilo je sa desetak metara pogodilo rašlje Portuglaca na golu Atinjana Žozea Saa.

Ponedeljak, 18.30: (2,60) Lamija (2,65) AEL Larisa (3,15)

Odlka o pobedniku rešena je u 63. minutu. Marokanac Omar El Kaduri je dao odličan pas Živkoviću, koji je izašao jedan na jedan sa golmanom gostiju. Lagano ga je predriblao i ubacio loptu u nebranjenu mrežu crveno-belih kojima je ovo tek drugi poraz u šampionatu.

Olimpjakos je još ranije obezbedio titulu i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok će PAOK sa gradskim rivalom Arisom i atinskim AEK-om da se bori za dva mesta koje vode u Konferencijsku ligu, novo takmičenje pod okriljem UEFA.

Živković je igrao do 71. minuta kada je ustupio mesto Colisu. Nekadašnjem fudbaleru Parrizana i Benfike ovo je deveti pogodak u šampionatu Grčke, a prvi posle skoro mesec dana pauze, odnosno od meča protiv AEK-a kada je takođe postigao dva gola u pobedi crno-belih od 3:1. Očigledno atinski velikanu leže omalenom srpskom reprezentativcu koji se dobrim igrama u dresu grčkog tima izborio i za povratak u nacionalni tim Orlova. Podsetimo, Živković je prošlog leto pojačao PAOK kao slobodan igrač. Pre toga je skoro dve sezone bio na ledu u redovima Benfike.

Za goste iz Pireja ceo meč na klupi za rezerve ispratio je nekadašnji mladi reprezentativac Srbije i bivši fudbaler niškog Radničkog Lazar Ranđelović.

GRČKA 1 – PLEJ-OF - 30. KOLO

Nedelja

Panatinaikos – Aris 1:2 (1:0)

/Sankare 31 – Manos 62, Garsija 65/

AEK – Asteras 3:1 (1:1)

/Galanopulos 39, Lopez 85, Albanis 90+5 – Rijera 41/

PAOK – Olimpijakos 2:0 (0:0)

/Živković 49, 63/



tagovi

GrčkaGrčka 1OlimpijakosPAOKAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara