Tumbaković: Neće biti smak sveta ako izgubimo; Kolarov: Ne zanimaju me uvređeni

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.09.19. | 20:29

Kapiten se nada "barem deliću sjajne atmosfere koju imaju Zvezda i Partizan kada igraju Evropu"...

Može da bude ozbiljno ako se izgubi, ali neće biti smak sveta! To je manje-više suština današnjeg izlaganja selektora Srbije Ljubiše Tumbakovića uoči susreta sa najjačim timom u kvalifikacijama za predstojeći EURO. Portugalcima, zvaničnim evropskim šampionima, na pleća ide uloga favorita, međutim to ne znači da među našim momcima nema poveće doze psihološkog opterećenja. 

Milivojević među Orlovima: Neću moliti Tadića da izvedem penal, protiv Portugalije bodovi važniji od dominacije na terenu

Izabrane vesti

A ni to ne čudi. Jer iako smo po ko zna koji put na novom početku, želja da se napravi pomak postoji. Uostalom, prirodno je nadati se...
"Rezultat ovog meča imaće ozbiljnu dimenziju. Igrači su svesni kvaliteta i tima i pojedinaca koje Portugal ima. Svesni su pored toga i svojih mogućnosti. Veliko je psihološko opterećenje, ali ako izgubimo - nije smak sveta", počeo je Tumbaković svoje izlaganje u Staroj Pazovi. 

"Utakmica sa Portugalom nosi manje opterećenje jer je to reprezentacija koja je aktuelni šampion Evrope i osvajač Lige nacija. Imaju kolektivni potencijal, veliku profesionalnu angažovanost, ali i grupu maestralnih pojedinaca. Kroz tu utakmicu pokušaćemo da ostvarimo priliku da u naredne četiri utakmice lakše dođemo do rezultata. Veće psihološko opterećenje je za utakmicu sa Luksemburgom, o njoj malo pričamo, a i ona nosi tri boda", dodao je selektor...

A o svom debiju na klupi Srbije Tumbaković je kazao:
"Čast i zadovoljstvo je nositi ovu majicu, ali radost će biti još veća ako se sve završi onako kako planiramo. Ovo je nacionalni projekat, rezultat je posledica kolektivnog rada i pristupa, odgovornosti prema svojoj državi. Bio bih sebičan kada bih mislio da je ovo kruna moje karijere". 

Reč, dve i o statusu koji u 21. veku imamo u fudbalskom svetu, pogotovo u poslednjoj deceniji...
"Prevaziđene su priče da smo "evropski Brazilci". Mi smo samo talentovana nacija koja mora mnogo da radi da bi vratila status koji je nekad imala".

Zanimljivo izlaganje imao je kapiten našeg tima Aleksandar Kolarov. On je kazao da se atmosfera u reprezentaciji gradi pobedama, te da ga ne zanimaju oni igrači koji nisu na spisku. 
"Koliko vidim, nema povređenih, a uvređeni me ne zanimaju. Među nama mora da postoji uzajamno poštovanje. To je temelj za sve ostalo. Svi momci su na mestu, veliki su profesionalci i radujem se utakmicama. Igrači treba da pokažu ono što mogu. Uz malo sreće možemo da napravimo dobar rezultat".

Ronaldo?
"Ne možemo da se koncentrišemo samo na Ronalda, iako na njega treba obratiti najveću pažnju. Svaki igrač je pretnja. Ronaldo donosi samo kvalitet više. Ostali su odlični igrači, veoma nezgodni. Bernardo Silva je uz Ronalda jedan od najboljih njihovih igrača. Portugal je jedna od najkvalitetnijih reprezentacija u Evropi. Bili su šampioni Evrope i nadogradili su se od tada, sada su više kompaktni. Imaju nekoliko igrača koji su u odličnim formama".

Kolarov je čestitao Zvezdi i Partrizanu na dobrim rezultatima u Evropi i imao jednu želju: 
"Nadam se da ćemo imati makar delić podrške i atmosfere koju imaju naši klubovi".

Razumljivo, imajući u vidu ne baš kvalitetan odnos publike i nacionalnog tima prethodnih meseci. Ali iz FSS-a ovih dana stižu ohrabrujuće vesti. Uveravaju - već je prodato 20.000 ulaznica za utakmicu sa Portugalom.

Foto: MN Press  


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara