Ljubiša Tumbaković (©Reuters)
Ljubiša Tumbaković (©Reuters)

Tumbaković: Za ovo smo se pripremali sedam meseci

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.10.20. | 00:02

„Napravili smo veliki pomak u igri“, konstatuje selektor Srbije

Najzad osmesi zadovoljstva Ljubiše Tumbakovića. Radovao se selektor Srbije, skakao posle oba gola u Oslu i dočekao da dobije i silne pohvale za igru Orlova protiv Norveške, za prolaz u finale baraža.

Pošteno je reći da je malo ko verovao, da je malo ko očekivao ovakvu igru Srbije, koja bolju partiju nije pružila u poslednje tri godine.

Izabrane vesti

Utiske ćemo da složimo tek kad dođemo u naš kamp, ali ono što je bio naš prvi cilj, da prođemo prvi krug baraža – ostvarimo smo. Za ovu utakmicu smo se pripremali sedam meseci. Sve je izgledalo da će biti lakše, možda bi bilo interesantnije da se završilo ranije, u regularnom toku, ali i ovako je slatko. Ostvarili smo cilj, sad nas čekaju dve utakmce u Ligi nacija, a onda čekamo novembar i finale baraža sa Škotskom“, rekao je Tumbaković posle utakmice.

Uporno je tvrdio selektor Srbije da će i igra biti bolja kako vreme bude odmicalo, kako igrači budu spremniji i ispostavilo se da je bio u pravu.

Mnogo smo truda uložili i kada je skautiranje Norveške bilo u pitanju. Promenili smo model igre i dosta toga se desilo u kratkom periodu. Prirodan je proces da što duže budemo zajedno, da će biti bolje, želja nam je da napravimo atmosferu, ambijent i prepoznatljivost. Za nju se uvek borim, da imamo disciplinu, borbenost, želju, htenje. To me raduje što su navijači prepoznali na ovom meču. Sada možemo na miru da se pripremamo za finale, da se izborimo za plasman na Evropsko prvenstvo“.

Prezadovoljan je Tumbaković kako je Srbija „isključila“ iz igre Halanda i Serlota, dve norveške gol mašine.

Trudili smo se da isključimo najveći kvalitet Norveške, a kada budem odlgedao utakmicu na miru imaću realnu procenu kako smo odigrali. Dobro je da je reprezentacija napravila pomak na planu igre, ali je dobro i da je pokazala kompaktnost, da može da igra i protiv najkvalitetnijih fudbalera u Evropi. Da možemo da ih dovedemo do toga da igrač od kojeg smo najviše očekivali – ne uđe u šansu. To je ozbiljan pomak u pravcu dalje kvaliteta koji moramo da ostvarimo“, istakao je Ljubiša Tumbaković.



tagovi

Ljubiša Tumbakovićfudbalska reprezentacija SrbijeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara