Detalj sa utakmice (©Reuters)
Detalj sa utakmice (©Reuters)

Tunisu visi prolaz dalje, sa Južnom Afrikom na sve ili ništa

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.01.24. | 23:05

Postoji i opcija da bude među četiri najbolje trećeplasirane ekipe, ali i to je upitno...

Nije se pre početka Afričkog kupa nacija Tunis nalazio na vrhu favorita za osvajanje titule, ali nije bilo ni u najavama da će se Orlovi Kartagine nalaziti na pragu eliminacije posle samo dva kola. Ne treba zaboraviti da su Tunišani u turnir ušli kao druga najbolje rangirana afrička nacija.

Posle neočekivanog poraza od Namibije, Tunis je uspeo da odigra dosta bolje protiv Malija, ne i da dobije derbi kola - 1:1 (1:1).

Izabrane vesti

Ne može se reći da su u Tunisu previše zadovoljni bodom, ali bolje je i to nego alternativa, da su poraženi od Malija koji će u sredu uveče igrati sa Namibijom za prvo mesto na tabeli. Pre toga će Namibija ukrstiti koplja sa Južnom Afrikom koja je u ovoj grupi autsajder i ako dobije imaće sve predispozicije da sa vrha tabele ode u osminu finala.

Posle trijumfa nad Bafana Bafanom, fudbaleri Malija imali su šansu da već sada obezbede prolaz dalje, ali moraće to da učine u završnici grupne faze. Tunis je dobro otvorio susret i jakim pritiskom napao protivnika. Ben Slimane je već u drugom minutu umalo pogodio za vođstvo, ali je Đigu Dijara reagovao kao mačka i ispucao loptu.

Mali je ubrzo stigao do vođstva i to iz prve prave akcije. Lasin Sinajoko je ispalio snažan hitac koji je pogodio desnu stativu i potom završio u mreži. Stadion je eksplodirao, pošto je većinski bio popunjen navijačima Malija, s obzirom da je granica sa Obalom Slonovače jako blizu. Gol pogledajte OVDE.

Radost fudbalera Malija nije dugo trajala, pošto su Orlovi Kartagine izjednačili već u 20. minutu preko Hamze Rafije, koji je uspeo ovog puta da nadmudri Dijaru. Gol pogledajte OVDE.

Do kraja utakmice bilo je šansi na obe strane, ali se mreže više nisu tresle. Sinajoko je promašio izuzetnu šansu u 78. minutu pošto je loptu iz neposredne blizine poslao visoko, ali je i Tunis nekoliko trenutaka kasnije mogao to da kazni. Velika defanzivna greška Malija dovela je do prilike Sajfale Ltaiefa, koja je ipak izblokirana u poslednjem trenutku.

AFRIČKI KUP NACIJA, GRUPA E - 2. kolo

Subota:

Tunis - Mali 1:1 (1:1)

/Rafija 20 - Sinajoko 10/

Nedelja:

21.00: (2,15) Južna Afrika (3,15) Namibija (3,70)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Afrički kup nacijareprezentacija Tunisareprezentacija Malija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara