FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Turci ogorčeni: Država slavi 100 godina postojanja, a Fener-Galata postaje "saudijski kup novca"

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.10.23. | 11:29

Najnovija odluka imaće negativan uticaj na kult jednog od najvatrenijih derbija sveta

Prema pojedinim tamošnjim medijima ovogodišnji Superkup Turske zapravo bi trebalo da bude nazvan "Suudi para kupasi", iliti u bukvalnom prevodu "saudijski kup novca".

Novine podsmešljivo, a navijači s ogorčenjem sagledavaju potez istanbulskih velikana Fenerbahčea i Galatasaraja da utakmicu za domaći trofej odigraju na tlu Saudijske Arabije, baš u godini kada se navršava tačno 100 od osnivanja moderne države.

Izabrane vesti

Da stvar bude još interesantnija klubovi bi za samu pojavu na Bliskom istoku trebalo da inkasiraju tek 5.000.000 dolara (po 2.500.000 svaki), a pobedniku sleduje još 800.000. Zanemarljiva suma imajući u vidu potrošnju novca ova dva kluba. Primera radi, Fener je letos platio čitavih 15.000.000 evra Olimpik Marseju za Džengiza Undera, dok je Galata dala 9.500.000 samo za Davinsona Sančesa, a gde su tu ostala pojačanja...

Galatasaraj(7,25) (4,50) Bajern(1,50)

Meč Superkupa Turske biće odigran 30. decembra na stadionu Al Aval park, igralištu Al Nasra. Sve to prilično je naljutilo pristalice dva kluba i većinski deo turske javnosti, a jasno je da će ovim atmofera u borbi za pehar biti daleko od spektakularne, na kakvu smo navikli kada su se ova dva kluba sastajala.

Svi već sada znaju da će preseljena u Rijad, utakmica ozbiljno izgubiti na pažnji čitave sportske javnosti, a dobar je primer i Superkup Španije. Takmičenje održano na tlu Saudijske Arabije u poslednje dve godine praćeno je "pozorišnom atmoferom" i ličilo je više na prijateljske susrete nego na borbu za zvaničan trofej. Slično je bilo i sa italijanskim.



tagovi

FenerbahčeGalatasarajSuperkup Turske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara