©AFP
©AFP

Turska odustala, Evropsko prvenstvo 2028. na Ostrvu

Vreme čitanja: 1min | sre. 04.10.23. | 11:48

Velika Britanija i Irska jedini kandidati za organizaciju kontinentalne smotre

Ostrvskim medijima je danas odjeknula vest - domaćini Evropskog prvenstva 2028. godine biće Velika Britanija i Irska. Kako navode britanski mediji, rasplet po pitanju domaćinstva kontinentalne smotre koja će se održati za pet godina postao je izvesan pošto je Turska odlučila da povuče kandidaturu.

Turska se povukla iz procesa jer je zamisao da konkuriše zajedno sa Italijom za domaćinstvo 2032. godine, pa su Velika Britanija i Irska ostali bez konkurencije.

Izabrane vesti

Zvanična odluka po pitanju domaćina biće obavljena 10. oktobra u Nionu, a još nije poznato da li će svih pet zemalja uključenih u domaćinstvo Engleska, Škotska, Vels, Republika Irska i Severna Irska biti i učesnici turnira.

Velika Britanija i Irska su zajedno razmišljale o kondidaturama za EURO 2028, kao i Svetsko prvenstvo dve godine kasnije, ali su upravo sa ciljem da dobiju kontinentalno takmičenje istupile iz trke za Mundijal. Ponudu na adresu UEFA poslale su u aprilu i ona je uključivala deset stadiona od kojih dva još nisu izgrađena - Evertonov Bramli-Mur Bok i Kejsment Park u Belfastu.

Radovi na novom stadionu Evertona su već počeli, dok je izvršni direktor FS Irske Patrik Nelson istakao da će izgradnja stadiona u Belfastu početi kad bude zvanično objavljen domaćin.

Uz pomenute fudbalske komplekse, borba za evropski tron će se voditi na Sitijevom Etihadu, Njukaslovom Sent Džejms Parku, stadionu Totenhema, Vila Parku, Vembliju, kao i Kardifovom stadionu Principaliti, Hempden Park u Glazgovu i Aviva stadionu u Dablinu.


tagovi

Evropsko prvenstvoeuro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara