Turska serija, glavni glumac malo poznat, ojadio Bešiktaš za 3.500.000 evra i uzeo mu 50 odsto od sledeće prodaje

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 17:37

Kako je Ajdin Hasić u pet epizoda stigao na Bosfor

Ajdin Hasić (18) novi je fudbaler Bešiktaša. Verovatno većini ljubitelja fudbala ime ovog mladića ne znači ništa, što i nije čudno, jer je levokrilni vezista malo šta zasad zapaženo uradio u karijeri. Pre će biti podseća na tursku telenovelu, sa dosta obrta i začkoljica u kojoj je on glavni glumac.

Epizoda prva: Ajdin Hasić rođen je u Tuzli 2001.. Kao jedan od najvećih talenata BiH fudbala prešao je u Dinamo Zagreb 2016. i potpisao amaterski ugovor. Kada su u Dinamu uvideli o kakvom se talentu zapravo radi, rešili su da Hasiću ponude profesionalni ugovor.

Izabrane vesti

Epizoda druga: Zaplet! Pošto je Hasić oktobra 2018. - kad se veliki broj evropskih klubova raspitivao za njega – bio maloletan ugovor je morao da potpiše njegov otac. Da Hasić senior ne dolazio u Zagreb, iz Dinama su poslali dva ugovora, jedan o raskidu starog, a drugi o potpisivanju novog. Pogađajte šta se desilo? Otac je potpisao samo ugovor o raskidu, kako mu naslednik više ne bi bio vezan za Modre. Sve se to dešavalo u oktobru 2018. godine.

Epizoda treća: Pročulo se u fudbalskim krugovima za nesvakidašnju situaciju. Prvi je reagovao Bešiktaš. Dopala se ideja porodici Hasić da njihov „mali“ zaigra za turskog velikana, ali nisu mogli da se dogovore sa čelnicima kluba iz Istanbula oko plate. Tražili su 3.375.000 evra za četiri sezone, što je Turcima bilo previše. Pregovori su trajali skoro godinu dana, da bi na koncu dogovoreni uslovi - 2.475.000 evra za četiri i po sezone.

Epizoda četvrta: Novi obrt - Dinamo želi da se ovajdi. Hrvati su pokrenuli postupak protiv porodice Hasić, a do epiloga došlo je 17. januara prošle godine. FIFA je presudila u korist Zagrepčana, utvrdila da je do tog datuma Ajdin bio fudbaler Dinama i naredila Bešiktašu da prosledi 180.000 evra na Maksimir.

Epilog: Godinu i kusur posle vucaranja po sudovima, konsultacija sa advokatima, a malo pravog fudbala,  Ajdin Hasić je promovisan u pojačanje Bešiktaša. Ugovor je potpisao na četiri i po godine, a odmha po potpisu proslećen je na pozajmicu u drugoligaša Umranije, pošto su na Vodafon areni prešli broj dozvoljenih stranaca za ovu sezonu.

Odjavna špica: Špekuliše se da je Hasić na ime bonusa za potpis dobio između 850.000 i 1.000.000 evra, a da će porodici pripasti čak 50 odsto od narednog transfera kad jednog dana Ajdin bude napuštao Bešiktaš.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara