Vinko Marinović (©YouTube/FK Borac Banja Luka)
Vinko Marinović (©YouTube/FK Borac Banja Luka)

Tuzla Siti mesecima ne zna za pobedu, Borac to koristi na renoviranom Tušnju

Vreme čitanja: 3min | pet. 31.03.23. | 14:01

Vraća se BiH fudbal na scenu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle prvenstvene pauze zbog reprezentativnih obaveza, nastavlja se šampionat u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Utakmice 24. kola biće odigrane u naredna tri dana, a sve kreće danas sa renoviranog stadiona Tušanj.

Izabrane vesti

TUZLA SITI - BORAC (18:00)

Kada je na početku sezone Tuzla Siti beležio dobre rezultate, činilo se da će najmlađi premijerligaš biti jedan od konkurenata za izlazak na evropsku scenu. Međutim, malo po malo kola su krenula niz brdo, a kako stvari stoje, više niko ne zna kako ih zaustaviti. Poslednji put Tuzlaci su se radovali pre tačno šest meseci. Bilo je to 30. septembra kada je savladano Sarajevo sa 1:0. Od tada crna serija Tuzlaka traje. Ne računajući kup utakmice, 11 mečeva bez slasti pobede, dovele su ih do grčevite borbe za opstanak.

18.00: (3,25) Tuzla Siti (3,10) Borac (2,20)

Samopouzdanje je na niskim granama, a ne ide im na ruku ni raspored, pa će biti jako teško sve to savladati i upisati dobar rezultat protiv Borca. Ali, izgovora nema, jer će u suprotnom niži rang biti sve bliži.

"Što se tiče Borca nedavno su nas savladali sa 3:0 i sigurno je da neće biti jednostavno. No, mi se borimo za goli život i znamo šta nam je činiti", rekao je trener Tuzla sitija Milenko Bošnjaković.

----------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV:

pogodi dve utakmice ug 0-2

Danas treba da nađeš samo dva meča sa max. dva postignuta gola i da uz njih sastaviš dobitan tiket. Za rangiranje na dnevnim listama se gleda što veća ukupna kvota uz rešeni izazzov.

----------------

Dok Tuzla kuburi sa formom, Borac igra znatno bolje. Trenutno je na drugom mestu, pa će primarni cilj da bude sačuvanje pozicije koja vodi u Evropu. U prolećnem delu Borac je odigrao četiri utakmice i poražen je samo od Veleža, dok je u preostale tri upisao pobede bez primljenog gola. Sa disciplinovanom igrom kakvu gaji Vinko Marinović, Borac bi mogao napraviti probleme rivalu i iskoristiti lošu formu domaćina.

Pride, dobar teren u Tuzli ići će na ruku gostima koji važe za ekipu koja voli da igra fudbal. Ova dva rivala su pre nekoliko sedmica igrali u Banjaluci, a domaćin je tada upisao rutinski trijumf.

"Igramo ponovo utakmicu, nema nekih velikih nepoznanica, ali je sigurno da će i oni igrati na drugačiji način nego što je bio slučaj u Banjaluci. Mi moramo da igramo na nivou na kojem smo igrali i tu prvu utakmicu, a sigurno očekujem drugačiji Tuzla siti jer oni igraju i kao domaćini i sigurno će biti mnogo ofanzivniji. Međutim, mislim da ukoliko ponovimo igru iz poslednje utakmice, mislim da ni rezultat neće izostati", rekao je trener Borca Vinko Marinović na konferenciji za novinare, napomenuvši da su svi igrači u konkurenciji za meč, s obzirom na to da nema povređenih ni kartoniranih.

BiH 1 - 24. KOLO

Petak

18.00: (3,25) Tuzla Siti (3,10) Borac (2,20)

Subota

14.00: (1,35) Zrinjski (4,50) Široki Brijeg (8,00)

15.00: Leotar - Željezničar

15.00: Igman - Posušje

Nedelja

15.00: Sloga - Velež

16.00: Sloboda - Sarajevo

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1ex-Yu fudbalEX-YU ligeTuzla SitiBorac Banja LukaBorac Banjaluka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara