Flamengovi fudbaleri slave gol (©Reuters)
Flamengovi fudbaleri slave gol (©Reuters)

Tvrđava srušena u najgorem trenutku, 4.000 gostiju iz Rija pamtiće ovo veče (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.08.22. | 03:49

Korintijans poražen u "Sudaru nacija" sa Flamengom - 0:2 (0:1)

Za skoro pa godinu dana, od 15. avgusta 2021, Korintijans je samo dvaput poražen na svom terenu. Velikan iz Sao Paula odigrao je u tom periodu 36. mečeva.

Prvi poraz, februarski, od Santosa (1:2) u Paulisti (prvenstvo Sao Paula), nije bio posebno bolan, ali od ovog drugog će obrazi da bride. U četvrtfinalu Kopa Libertadores na prepunoj Korintijans areni radovalo se 4.000 gostiju iz Rio de Žaneira. Navijača mrskog Flamenga.

Izabrane vesti

Imaće Korintijans priliku za popravni kroz nedelju dana u revanšu, ali teško će posle 0:2 uspeti da se kao gost domogne polufinala Kopa Libertadoresa. Posebno jer crno-beli nisu ostavili pozitivan utisak večerašnjim izdanjem.

Prilično anemično izlgedao je tim Vitora Pereire, iako je Portugalac najavljivao zamku prošlogodišnjim finalistima najjačeg kontinentalnog šampionta, a 2019. i prvacima Južne Amerike. Ništa smisleno ovaj put nije viđeno u napadačkim akcijama njegovog tima, a koliko su igrači Korintijansa bili nemoćni videlo se i desetak minuta pre kraja kada su umesto da idu u juriš ka golu rivala, imali problem da započnu napad na svojoj polovini.

Ni fantastična podrška s tribina nije pomogla domaćinima. Na kraju su mnogo glasniji bili daleko malobrojniji, ali nasmejani navijači Flamenga.

Radost na lica 4.000 pristalica gostujućeg tima u Sao Paulu i još nekoliko desetina miliona njih kraj malih ekrana u Riju doneli su De Araskaeta u 37. i Gabrijel Barbosa u 51. minutu. Obojica prelepim, hirurški preciznim šutevima sa ivice kaznenog.

Posle debija u brazilskoj Seriji A i nacionalnom kupu, debi za Flamengo i u Kopa Libertadoresu upisao je Arturo Vidal. Imao je Čileanac solidnu šansu da se upiše u strelce ubrzo po ulasku, ali je uspešniji bio golman Korintijansa Kasio, koji je u nekoliko navrata tokom meča sprečio debakl svog tima.

Drugi put uzastopno slavio je Flamengo u duelu najpopularnijih brazilskih klubova, koji zajedno imaju preko 70.000.000 navijača, te je popularno nazvan i "Sudar nacija" jer se radi o timovima iz dve različite brazilske države, a po viđenom, neće biti iznenađenje ukoliko crven-crni upišu i svojevrsni het-trik u revanšu na svom stadionu.

Pobednik ovog duela igraće sa boljim iz argentinskog okršaja Taljeres Kordoba - Velez Sarsfild.

KOPA LIBERTADORES – ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Sreda

Korintijans - Flamengo 0:2 (0:0)

/De Araskaeta 37, Barbosa 51/

Četvrtak

02.30: (2,45) Atletiko Mineiro (3,00) Palmeiras (3,20)

02.30: (2,05) Velez (3,15) Taljeres Kordoba (4,00)

Petak

02.30: (2,15) Atletiko Paranaense (3,10) Estudijantes (3,80)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

FlamengoKorintijansKopa LibertadoresGabrijel Barbosa GabigolDe Araskaeta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara