Hajko Herlih sa svojim igračima (©Reuters)
Hajko Herlih sa svojim igračima (©Reuters)

Tvrd je orah Augzburg, Herta beži od davljenika

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.01.21. | 12:24

Poslednja dva meča 15. kola Bundeslige danas na programu

Bundesligaški vikend u kojem je najviše profitirao Dortmund, završava se danas utakmicama u Augzburgu i Bilefeldu. Bajern i Lajpcig su izgubili, Leverkuzen remizirao, a Milioneri uspeli da pobedom uhvate priključak za šampionskom trkom. Nedeljni susreti nisu od onih na koje "ide voda na usta", ali daleko od toga da neće biti vatre. Augzburg i Štutgart pokušaće da se ubace u borbu za pozicije koje vode u Evropu, a Bilefeld i Herta da započnu, odnosno nastave beg iz opasne zone.

Augzburg je slavio u dva od poslednja tri meča i pomerio se za jedno mesto ispred današnjeg protivnika na tabeli. Opstanak je, generalno, primarni cilj kluba iz Bavarske, a izgleda da trener Hajko Herlih ima drugačije ambicije. Subotnja pobeda od 1:0 nad borbenim Kelnom na strani nagovestila je da Augzburg možda ima štofa da se nada potencijalnom ušešću na međunarodnoj sceni.

Izabrane vesti

Herlih može da bude izuzetno ohrabren time koliko je čvrsta njegova odbrana, jer je po tom parametru peti u ligi. To dalje implicira da je jedino neophodno da Augzburg pronađe kreativniju formu, i finiš u gornjem domu mu neće biti daleko.

U međuvremenu je Štutgart imao snažan početak sezone, ali je razumljivo usporio tokom poslednjih nedelja u svojoj povratničkoj sezoni u Bundesligi. Ekipa Pelegrina Mataraca borila se da stvori šanse u porazu od 1:0 kod kuće od RB Lajpciga u subotu. Naposletku nije uspela, što i ne čudi jer Bikovi imaju najbolju defanzivu u ligi.

Augzburg će se možda takođe pokazati kao tvrd orah, ali Mataraco će tražiti od svojih igrača da ostanu na nivou kada igraju na strani, jer Švabe mogu da se pohvalie daleko superiornijim rekordom na putovanjima ove sezone u poređenju sa dosadašnjim učinkom kod kuće. U Štutgartu još nemaju pobedu, a na strani su trijufovali četiri puta.

Bilefeld je domaćin Herti, a ne može da se ne konstatuje da Arminiji nije nikako lak povratak u Bundesligu posle 11 godina odsustva. Međutim, da je neko ponudio Uveu Nojhausu da posle 14 mečeva bude na jedan bod od zone sigurnosti, verovatno bi prihvatio taj predlog s obzirom na raspoložive resurse.

Zapravo, nedostatak napadačkog učinka glavna je mana Bilefelda, jer Nojhausova ekipa nije uspela da postigne gol u tri od poslednje četiri ligaške utakmice. Izuzetak je, naravno, bio susred sa Šalkeom pre zimske pauze i pobeda 1:0, ali Plavi se zaista muče čak i da imaju udarce u okvir gola.

Hertina pobeda protiv Šalkea prošlog vikenda bila je veoma važna, ne samo u pogledu tri boda zbog kojih se sastav Bruna Labadije popeo na 12. mesto na tabeli, već i samopouzdanja koje bi trebalo da mu posluži u potvrđivanju mišljenja da je berlinski tim bolji od ekipa koje čeka borba za opstanak.

BUNDESLIGA - 15. KOLO

Petak

Menhengladbah - Bajern 3:2 (2:2)

/Hofman 35, 45, Nojhaus 49 - Levandovski 20 penal, Gorecka 26/

Subota

Leverkuzen - Verder 1:1 (0:0)

/Augustinson 70ag - Toprak 52/

Majnc - Ajntraht 0:2 (0:1)

/Silva 24pen, 72pen/

Šalke - Hofenhajm 4:0 (1:0)

/Hop 42, 57, 63, Arit 79/

Union Berlin - Volfzburg 2:2 (1:1)

/Beker 29, Andrih 52 - Stefen 10, Veghorst 66pen/

Frajburg - Keln 5:0 (2:0)

/Demirović 18, Hefler 39, Salai 59, Linhart 69, Heler 79/

RB Lajpcig - Dortmund 1:3 (0:0)

/Serlot 90 - Sančo 55, Haland 71, 84/

Nedelja

15.30: (3,50) Augzburg (3,45) Štutgart (2,10)

18.00: (4,00) Bilefeld (3,40) Herta (1,97)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ŠtutgartaugzburgHertaBilefeldArminija BilefeldBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara