Foto: Reuters
Foto: Reuters

U 96. minutu, iz penala, pa još sa igračem manje: Kolo Kolo se čudom vratio na vrh (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.11.21. | 02:29

Šta je sve preživeo slavni čileanski klub večeras...

Čudne sile sačuvale su Kolo Kolo u 31. kolu. U poslednjem meču runde slavni čileanski klub slavio je na svom terenu protiv Melipilje golom iz penala u šestom minutu nadoknade i primakao se korak bliže tituli - 1:0 (0:0).

Da podvig bude još veći, Kolo Kolo je poslednjih desetak minuta igrao sa igračem manje, a pride je sredinom drugog poluvremena promašio jedaesterac.

Izabrane vesti

U nekoliko navrata su se Los Albosi našli na ivici ambisa večeras. Melipilja je samo u prvom poluvremenu imala dve izgledne prilike da povede. Prvu u 26. minutu kada je Zavala sa sedam metara promašio prazan gol, a potom i u finišu prvog dela kada je Garido posle jedne povratne lopte sa levog boka ostao sam na desetak metara od gola domaćina, ali je za malo bio neprecizan.

Ono što pomenuti dvojac nije uspeo, jeste Sehovija u 71. minutu, ali je pogodak levog beka gostiju poništen zbog ofsajd pozicije. I onda prilika za kaznu, Kolo Kolo samo šest minuta kasnije dobija jedanaesterac, međutim, udarac Hila završio je na mestu gde se spajaju prečka i stativa.

Potom novi peh za domaćina, Gutijerez je kao poslednji igrač srušio protivničkog napadača i kao poslednji igrač zaradio crveni karton, mada bi iako toga možda nije ni svestan, mogao da bude jedan od heroja u slučaju da Kolo Kolo stigne do 33. titule u istoriji kluba. Jer teško da bi domaćin slavio da je od 82. minuta imao gol zaostatka.

Ovako, sreća mu se osmehnula i u 96. minutu posle igranja rukom jednog od igrača Melipilje ga nagradila penalom, odg ovornost je ovog puta preuzeo Amor, gađao lukavo po sredini i doneo Kolo Kolu nova tri boda, zahvaljujući kojima je preskočio branioca titule Univerzidad Katoliko i ponovo preuzeo vrh.

ČILE 1 - 31. KOLO

Nedelja

Universidad Katolika - Universidad de Čile 1:0 (0:0)

O'Higins - Njublense 1:1 (1:1)

Kobresal - Everton 2:2 (2:1)

Ponedeljak

Union La Kalera - Uačipato 0:2 (0:0)

Deportivo Antofagasta - La Serena 0:0

Utorak

Union Espanjola - Palestino 1:3 (0:2)

Santijago Vonderers - Kuriko Unido 0:3 (0:1)

Sreda

Kolo Kolo - Melipilja 1:0 (0:0)

/Amor 90+6pen/



tagovi

Čile 1Kolo Kolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara