Ole Gunar Solskjer (©Reuters)
Ole Gunar Solskjer (©Reuters)

U četvrtak ga smenjivali, u nedelju pitali o tituli: Ole Gunar Solskjer na klackalici engleskih novinara

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.09.21. | 10:06

Promena raspoloženja oko Mančester junajteda za samo tri dana

Posle pet kola Premijer lige, Mančester junajted nema poraz. Sa četiri pobede i remijem nalazi se na deobi prvog mesta sa Čelsijem i Liverpulom, koji imaju identičan učinak, ali su u prednosti zbog nešto bolje gol-razlike.

U nedelju je tim sa Old Traforda kao gost savladao Vest Hem sa 2:1, pogotkom Džesija Lingarda u 89. minutu. Prethodno je Kristijano Ronaldo u 35. doneo izjednačenje nakon vođstva Čekićara stečenog pet minuta ranije, kada je precizan bio Said Benrama.

Izabrane vesti

Preokretom je ekipa Olea Gunara Solskjera pokazala da ima pobednički karakter, mada je na kraju imala mnogo sreće da sačuva tri boda. U petom minutu nadokande David de Hea je odbranio penal Marku Noblu kog je Dejvid Mojes uveo samo da bi izveo taj šut.

Nepisano je pravilo da se takvim pobedama osvajaju titule, ali Norvežanin ne želi da priča na tu temu i ističe da je samo nekoliko dana ranije, posle poraza od Jang Bojsa u Ligi šampiona (1:2) bio praktično smenjivan u medijima pošto su njegova taktika i mogućnosti tima dovođeni u pitanje.

"Nećete me navući na to", odgovorio je Solskjer kada je u Londonu upitan da li je Junajted kandidat za titulu.

Objasnio je i zašto to kaže.

"Prošlo je tek pet utakmica, a posle prošle sam verovatno bio 'bivši' i bez posla. Ali tako je kada radite u Mančester junajtedu. Zaslužili smo tri boda iz ove utakmice i nadam se da bi ti bodovi mogli da naprave razliku, ali o tituli ćemo razgovarati u aprilu-maju".

Iako bodovno izjednačen sa Čelsijem i Liverpulom, Mančester junajted im gleda u leđa zbog slabije gol-razlike. Solskjerov tim dao je gol više od pomenutih rivala (13), ali i primio tri više (4).

"Kod njihovog gola raspala nam se struktura odbrane iz nekog razloga i moraćemo da utvrdimo zbog čega", istakao je bivši napadač.

Junajted u sredu ponovo igra sa Vest Hemom, ali na svom stadionu u meču Liga kupa, a potom u prvenstvu dočekuje Aston Vilu, pa mu u Ligi šampiona u goste dolazi Viljareal, od kog je prošle sezone poražen u finalu Lige Evrope, a onda će na Old Trafordu gostovati i Everton. Lepa serija utakmica kod kuće da Solskjer i njegovi izabranici pokažu da li ih zaista treba ubrajati među kandidate za titulu.



tagovi

Ole Gunar SolskjerMančester JunajtedPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara