U društvu Gabrijela Batistute, Vlahovićev 20. gol u sezoni (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 08.05.21. | 21:53

Neverovatna serija srpskog napadača

Samopouzdanje je na nivou, fizička kondicija na vrhuncu, a krajnje mogućnosti ni na vidiku! Dušan Vlahović je nastavio nemilosrdno da rešeta mreže u Seriji A, a večeras je stigao do pravog malog jubileja, pošto je pogodak protiv Lacija u 32. minutu bio njegov 20. u italijanskom prvenstvu.

Ponovo je to bila reakcija napadača najviše klase. Perfektno je ispratio ubacivanje Kristijana Biragija iz drugog plana, a onda maestralnom kretnjom nasamario štopera od preko 400 mečeva u dresu Lacija, Štefana Radua. Zavukao mu se iza leđa, a onda iz neposredne blizine matirao nemoćnog Pepea Reinu.

Izabrane vesti

Vlahović se još jednom upisao u istorijske knjige kluba iz Firence, pošto je posao četvrti stranac u istoriji Viole koji je postigao 20 i više golova u jednoj sezoni italijanskog prvenstva. Pre njega to su uspeli legendarni Argentinac Gabrijel Omar Batistuta, zatim Šveđanin Kurt Hamrin i Urugvajac Pedro Petrone.

Takođe, Dušan je postao prvi srpski napadač još od Darka Kovačevića i sezone 2002/2003. koji je postigao 20 golova u TOP 5 liga. Darko je to učinio u dresu Real Sosijedada.



tagovi

Dušan VlahovićGabrijel BatistutaDarko Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara