Dario Benedeto (Reuters)
Dario Benedeto (Reuters)

U Evropi nije bio zver, al' je u Argentini i dalje tata: Benedeto het-trikom doneo Boki Superkup (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.03.23. | 03:27

Velikan sa Bombonjere došao do 74. pehara u klupskoj istoriji, 52. u državnim okvirima

Slavi Buenos Ajres, raduje se njegov žuto-plavi deo 74. trofeju u klupskoj istoriji. Boka Juniors ga je zaslužila večerašnjim trijumfom u Superkupu protiv drugoligaša Patrotana koji je het-trikom potpisao Dario Benedeto.

Boka, odnosno ono što je postao u njoj, lansirala ga je 2019. godine u evropski fudbal, tri godine kasnije joj se vratio i nastavlja da piše istoriju sa njom. Večerašnji trofej im je šesti što su zajedno osvojili - prethodno su se tri puta radovali tituli šampiona Argentine i po jednom trofeju u Liga kupu i Superkupu.

Izabrane vesti

Skočio je pre nešto više od godinu nazad u zagrljaj svojoj Boki Benedeto nakon ne tako uspešnih sezona u Marselju i španskom Elčeu. Nije popularni Pipa bio tako ubitačan u Ligi 1 i španskoj Primeri, ali u domovini je i dalje tata. Igra autoritativno, postiže golove, donosi trofeje.

Nećete često videti Pipu da rešeta sa distance, da postiže spektakularne pogotke, ali ono što 32-godišnjak garantuje kroz čitavu karijeru je instint ubice u prvaougaonom prostoru zvanom šesnaesterac. Pa je zakucao loptu pod prečku pred kraj prvog poluvremena za vođstvo Boke, a onda u deset minuta, od 52. do 62. dokusurio rivala. Prvo trzajem glavom posle kornera Oskara Romera, potom iz peterca na asistenciju Franka Fabre. Prvi gol namestio mu je Horhe Figal.

Tako je Benedeto zaokružio het-trik, interesantno prvi het-trik igrača Boke Juniors još od 2016. godine kada je, pa upravo on bio trostruki strelac protiv Kilmesa.

Posle novog trofeja, Boku već za pet dana očekuju obaveze u prvenstvu. Na redu je duel 6. kola protiv nadahnute Defensa i Hustisije koja je u seriji od četiri pobede. Ali gladan je Benedeto golova, a ove sezone još čeka na ligaški debi. Večeras je napravio pravu uvertiru.


tagovi

Boka juniorsDario BenedetoPatronatoSuperkup Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara