U Feneru su merilo samo rezultati, a njih nije bilo: Pereiri uručen otkaz

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.12.21. | 19:36

Portugalac se rastao sa Kanarincima

Istanbulski giganti Fenerbahče, Bešiktaš i Galatasaraj se ove sezone suočavaju sa nezapamćenom krizom, a popularni Kanarinci su danas ostali bez trenera, pošto je Vitoru Pereiri uručen otkaz.

U zvaničnom saopštenju se navodi da je došlo do sporazumnog razlaza, ali jasno je da su glavni razlog bili rezultati, koji su ove sezone u najmanju ruku očajni, kada je u pitanju višestruki prvak države. Fener je na poetom mestu tamošnjeg prvenstva, zaostaje ogromnih 14 bodova za liderom Trabzonom, a u poslednjem kolu je ispustio pobedu u derbiju protiv Bešiktaša, što je predstavljalo inicijalnu kapislu za rastanak sa Portugalcem.

Izabrane vesti

Pereiri je obvo bio drugi mandat u Feneru, ali daleko lošiji od prvog. U toj sezoni 2014/2015. Kanarinci su završili sezonu na drugom mestu, osvojili su Superkup Turske, a Portugalac je imao 61,3 odsto ostvarenih pobeda. Ove sezone je bio na samo 44 odsto, pošto je na 25 mečeva ostvario 11 poebeda i imao po sedam poraza i nerešenih rezultata.

Pereira je trenerskim poslom počeo da se bavi 2002. godine kada je vodio omadince Padrorensea, a naredne i Porta, a prvi seniorski tim bio mu je niželigaš Sanžoanense. Na veliku scenu je stigao posle odličnog posla u Santa Klari, a 2011. godine preuzeo je Porto i za dve sezone osvojio isto toliko šampionskih titula. Potom je vodio Al Ahli, Olimpijakos, Fenerbahče i Minhen 1860. Pre povratka u Istanbul tri godine je radio u ekipi Šangaj SIPG.


tagovi

Vitor Pereira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara