U gladijatorsku arenu Deportivo Kalija uskače najpoželjniji gost

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.02.21. | 23:20

Kolumbijska Apertura: Zeleno-beli dočekuju Petrolerose

Zagreva se polako ovogodišnji fudbalski šampionat u Kolumbiji, zavesa se spušta na 8. kolo Aperture, a Deportivo Kali ima zicer da uveća bodovnu prednost u odnosu na pratioce i učvrsti se na liderskoj poziciji.

U Kali stiže Alijansa Petrolera (02.00), koja u Aperturi nije osetila slast pobede. Uz Deportivo Pereiru jedini je tim bez ostvarenog trijumfa i nastavi li u ovom ritmu, veliko je pitanje da li će moći da odmakne dalje od tog poslednjeg mesta na tabeli. Zeleno-beli i Petrolera ne neguju dugo rivalstvo, što i ne čudi pošto je Petrolera mlad klub. Nema istoriju dug jače od jednog veka poput Deportiva i ne spada u najuspešnije klubove u Kolumbiji.

Izabrane vesti

Kliknulo je sve u Kaliju, Deportivo je zreo da ponese šampionsko zvanje, ali je pred njim pravi maraton. Alfredo Arijas nije sklopio tim od zvezda i zvučnih imena, pažljivo je sklapao slagalicu, napravio je četu sposobnu da svakoga dočeka na „krv i nož“. Ratnička ekipa iz Kalija ne igra dopadnjivo i na gol više. Dovoljan joj je jedan za slavlje. Do pet od šest trijumfa Deportivo Kali je stigao minimalcem. Na granitno odbrani i kompaktnom sastavu počiva uspeh Arijasovog tima.

Urugvajac Alfredo Arijas preuzeo je Deportivo Kali u decembru 2019. godine, stekao je uvid u mogućnosti tima, a naslovnice kolubijskih medija ispunio je posle pobede nad Juniorom u minulom kolu kada je kritikovao ligaški sistem.

„U kolumbijskom šampionatu možete da imate lošu godinu i da u dve utakmice postanete šampion“.

Deportivo Kali na papiru ima lak zadatak, ali bio je izrazit favorit i protiv Envigada... Prisetio se Arijas tog meča, on mu je vodilja i primer njegovim izabranicima kako se prolazi kada dođe do opuštanja.

„Ovo će biti najteža utakmica, teža od svih prethodnih koje smo odigrali. Moramo izaći na pobedu od prvog minuta i biti spremni da meč traje 95 ili 100 minuta. Neophodno je da shvatimo da je ova igra opasna, ponekad pomislimo da smo završili posao, tako smo ispustili dva boda protiv Envigada“, rekao je Alfredo Arijas uoči meča sa Petrolerom.

Pod komandom Alfreda Arijasa Deportivo Kali je savladao Petroleru sa 2:0 iako je imao igrača manje. Kaisedo je zaradio isključenje, a Vaskez pogodio u nadoknadi pred odlazak na odmor. Golom Balante u drugom poluvremenu Deportivo Kali je završio posao i dobio Petrolerose posle više od dve i po godine.

KOLUMBIJA, APERUTURA – 8. KOLO

Subota

Tolima – Patriotas 3:1 (2:1)

/Angulo 33, Rios 38, Ernandez 57 – Arijeta 17/

Envigado – Bukaramanga 1:0 (1:0)

/Rohas 13/

Pereira – Agvilas 0:0

Nedelja

Čiko – Junior 2:1 (2:0)

/Moreno 9, 25 – Gutijerez 80/

La Ekvidad – Onse Kaldas 0:0

Pasto – Jaguars Kordoba 2:2 (1:1)

/Medina 19, Vanegas 90+1 – Perez 29, Dijaz 48pen/

Ponedeljak

Santa Fe – Independijente Medeljin 0:0

Atletiko Nasional – Amerika Kali 2:2 (1:1)

/Arijeta 21ag, Berera 63 – Kambindo 33, Kabrera 90+3/

Utorak

02.00: (1,58) Deportivo Kali (3,60) Petrolera (5,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Deportivo KaliPetroleraKolumbija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara