Ilustracija (©Reuters, ©Shutterstock)
Ilustracija (©Reuters, ©Shutterstock)

U istom sosu

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.08.20. | 08:38

Krasnodar i CSKA u derbiju kola vidaju rane i traže izlaz iz krize

Ako se po jutru dan poznaje, kruna u Rusiji neće menjati vlasnika, a Armejcima se ne piše dobro. CSKA je prošlu sezonu okončao kao četvrtoplasiran, izmakle su mu i kvalifikacije za Ligu šampiona, pa je glavni cilj popravljanje utiska i povratak u vrh. Dosadašnje predstave ne obećavaju, a dvoboj sa Krasnodarom u okviru 5. kola mogao bi da već u ranoj fazi šampionata determiniše dalji tok sezone moskovskog kluba. Ujedno i Bikova jer su rivali gotovo u istom sosu. Gubitnik predstojećeg susreta rizikuje da bude u veoma nezavidnom položaju...

Zenit je već stekao osetnu prednost zahvaljujući maksimalnom učinku posle četiri runde, dok su Krasnodar i CSKA polovični. Daleko su od ideala, jer su dva poraza u četiri utakmice za klubove sa najvišim ambicijama previše. Ipak, sve je moglo da bude drugačije. Krasnodar ima razloga da se žali na arbitre, jer na kraju meča u Jekaterinburgu nisu videli prekršaj u kaznenom prostoru Urala, dok CSKA ima pravo da se žali na nedostatak sreće, jer u okršaju sa Rubinom pre odlučujućeg gola tima iz Kazanja novajlija Adolfo Gajić nije iskoristio odličnu šansu. Rezultat je poraz, a treneri Murad Musajev i Viktor Gončarenko su pod vatrom zbog navijačkih kritika.

Izabrane vesti

Crno-zeleni su minulu kampanju završili na trećem mestu, posle razočaravajućeg finiša, a bogati gazda Sergej Galicki veruje da njegovi aduti mogu i moraju više. Nova sezona Premijer lige krenula je bajkovito za Bikove, ali se Krasnodar brzo vratio starim boljkama. Ubedljivo slavlje u Ufi na startu poništio je neuspeh sa Lokomotivom, baš kao i trijumf nad Arsenalom nedavni poraz od Urala. Trener Murad Musajev nadao se da bi ova sezona mogla da bude prekretnica. Vreme kada Bikovi mogu da okončaju mit o provincijskom mentalitetu i naprave iskorak, ali zasad se situacija ne odvija na željeni način.

S druge strane, beloruski stručnjak Viktor Gončarenko podmladio je ekipu prethodne godine, a ove se nadao napadu na titulu. Ipak, posle dva startna uspeha meč sa Zenitom je pokazao da su Armejci još „zeleni“, što je u prošlom kolu iskoristio i Rubin, pokorivši CSKA u gostima.

Procenjujući poteškoće moskovskog velikana, dovoljno je sagledati ulogu potencijalnih pridošlica. Bruno Fuks, koji je meč sa Rubinom posmatrao sa tribina, izuzetno fali ekipi na mestu štopera. Teoretski, Brazilac može da debituje u Krasnodaru, što je posebno važno nakon povrede Nababkina. Ali u srednjoj liniji, Gončarenko će morati da smisli nešto na osnovu raspoloživih rezervi. Povređen je Džagojev, pa se procenjuje da će oporavljeni Čalov dobiti priliku da zaigra uz Nikolu Vlašića, kako bi Armejci nametnuli svoj stil, jer dati južnjacima kontrolu nad loptom je samoubistvo.

Trenutno Musajev ima na raspolaganju malo resursa. U Jekaterinburgu, Vanderson i Kabela nisu mogli da izađu na teren. Povrede mišića imenovane su kao razlog njihovog odsustva, a njihovo učešće u meču sa CSKA je pod znakom pitanja. Uz to, Sulejmanov nije u najboljem stanju. Izgleda da na Šapija i dalje utiču efekti virusa korona. Važno je takođe razumeti nivo spremnosti Klaesona i Vilene, koji su u Jekaterinburgu, po ulasku u igru u drugom delu, pokazali da su jedni od ključnih igrača Bikova.

Sve u svemu, pobednik će dobiti snažan naboj emocija i vetar u leđa, ukoliko se desi da Moskovljani polože oružje i u Krasnodaru, gde su bez pobede na šest od sedam poslednjih ligaških duela, od trke za titulu neće biti ništa.

RUSIJA 1 – 5. KOLO

Utorak

Tambov - Soči 0:1 (0:0)

/90+2/

Arsenal Tula - Himki 1:1 (0:1)

/Kangva 76 - Alijev 30/

Sreda

17.30: (1,90) Lokomotiva (3,40) Ahmat Grozni (4,30)

17.30: (7,00) Rotor (3,80) Spartak (1,55)

17.30: (2,05) Rubin (3,05) Ufa (4,20)

19.30: (2,50) Krasnodar (3,25) CSKA (2,90)

19.30: (1,80) Rostov (3,50) Ural (4,70)

19.45: (5,10) Dinamo (3,50) Zenit (1,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1KrasnodarCSKA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara