Džekson protiv Bilbaa (© AFP)
Džekson protiv Bilbaa (© AFP)

U januaru pao lekarske, sad stiže u Premijer ligu: Nikolas Džekson prvo Poketinovo pojačanje u Čelsiju

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 15:11

I to po daleko povoljnijim uslovima nego što bi bio Viktor Osimen

Prvo pojačanje u eri Maurisija Poketina na klupi Čelsija trebalo bi da bude Nikolas Džekson. Možda nije najskuplje, kako su Plavci navikli, odudara i od glamura kakvom su skloni, čak je pitanje gde će igrati pored zimus već angažovanih napadača, ali Senegalac je pred potpisom za engleski klub.

I to po daleko povoljnijim uslovima nego što je bila zamisao u slučaju Viktora Osimena. Pikirali su na Stamford brdižu jednog, a dobiće drugog Afrikanca, jer su se povukli iz trke za potpis Napolijevog Nigerijca, pošto je gazda novog italijanskog prvaka, Aurelio de Laurentis, zahtevao obeštećenje u vredosti od 150.000.000 evra. Zatim su pogled usmerili ka Španiji i tu pronašli dostupnijeg špica, jer će Viljarealu platiti oko 35.000.000 evra.

Izabrane vesti

Otkuplna kauzula za 21-godišnjeg Džeksona iznosi 40.000.000 evra, međutim, na stadionu Keramika su pristali da dobiju manje novca, ali da dinamika isplate bude brža. Procenili su da im se to više isplati, naročito ako se zna da je projektovana prodaja još jednog mladog fudbalera, veziste Aleksa Baene, a obojica su afirmisana pod palicom trenera Kikea Setijena. Nikolas Džekson se baš razgoropadio u završnici sezone, postigao je deset golova na poslednjih osam utakmica Primere i presudno uticao da se Žuta podmornica plasira u Evropu.

Iako je rođen u Senegalu, Nikolas Džekson se fudbalski afirmisao na Pirinejima. Viljareal ga je doveo 2019, jednu sezonu poslao na zajam Mirandesu, potom vratio i praktično u prvoj sezoni u na velikoj sceni zablistao. Čak je moglo da se desi da u Premijer ligi završi tokom zime, jer ga je hteo Bornmut i sve je bilo dogovoreno. Fudbaler je doputovao u Englesku na lekarske preglede, međutim, nije ih prošao. Bio je to period kad ga je povreda kuka izbacila iz stroja, na Vitaliti stadionu nisu želeli da rizikuju i ispostavilo se da je ispalo bolje. Za Viljareal i Džeksona.

Postaće treći najskuplje prodat igrač u istoriji kluba (Sedrik Bakambu prodat Peking Guanu za 40.000.000 evra, a Erik Baji Mančester junajtedu za 38.000.000 evra) i još jedan ofanzivac u Čelsiju. Da li će se tamo snaći drugi je padež.


tagovi

ČelsiViljarealNikolas Džekson

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara