Danijel Farke (©Reuters)
Danijel Farke (©Reuters)

U julu produžili ugovor, pa ga otpusili posle prve pobede u sezoni

Vreme čitanja: 1min | sub. 06.11.21. | 21:00

Norič u potrazi za trenerom posle otkaza Danijelu Farkeu

Saradnja započeta 2017. godine došla je do kraja. Posle 208 utakmica i prve pobede ove sezone, a uprkos produžetku ugovora u julu na još četiri godine, Norič je otpustio Danijela Farkea.

Po pisanju engleskih medija, Nemac je za otkaz saznao posle konferencije za medije nakon utakmice sa Brentfordom u kojoj je njegov tim kao gost slavio 2:1.

Izabrane vesti

Bila je to prva pobeda Kanarinaca ove sezone, ali nije pomogla nekadašnjem pomoćniku i velikom prijatelju Jirgena Klopa. Nije pomogla ni timu da se pomeri sa začelja tabele, iako je Njukasl jedini u Premijer ligi posle 11 mečeva bez pobede. Obe ekipe imaju po pet bodova, ali Svrake i dosta bolju gol-razliku.

Zajedno sa Farkeom, koji je dvaput uvodio Norič u Premijer ligu, novi posao moraće da potraži i ostatak stručnog štaba. Zasad nema predviđanja ko će preuzeti ekipu, osim što se navodi da se u klubu nadaju da će novi trener biti angažovan tokom reprezentativne pauze i spreman da vodi ekipu 20. novembra protiv Sautemptona. da uspeju

"Znam koliko su Danijel i njegovi saradnici bili posvećeni da uspeju, ali osećamo da je sada pravo vreme za promenu kako bismo zadržali šansu da ostanemo u Premijer ligi", izjavio je sportski direktor Noriča, Stjuart Veber.


tagovi

Danijel FarkeNorič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara