Mejson Grinvud i Ole Gunar Solskjer (©Reuters)
Mejson Grinvud i Ole Gunar Solskjer (©Reuters)

U Junajtedu zabrinuti zbog Grinvuda: Slabo spava, ne vodi sportski život

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.11.20. | 10:20

Engleski tinejdžer ponovo je izostao sa spiska reprezentacije, a za vikend je propustio i meč sa Evertonom, navodno zbog neprihvatljivog pristupa na treningu

Gaf sa reprezentativnim kolegom Filom Fodenom u septembru izgleda nije bio slučajnost. U Mančester Junajtedu su sve više zabrinuti zbog Mejsona Grinvuda, koji je od tog ispada sa godinu dana starijim saigračem iz nacionalnog tima, gotovo dva meseca na udaru britanskih medija.

Ovog vikenda Grinvuda nije bilo ni na klupi za rezerve u pobedi nad Evertonom sa 3:1. Razlog? Na Old Trafordu kažu kako nije prisustvovao subotnjem meču na Gudisonu zbog zdravstvenih problema.

Izabrane vesti

Mejson se nije osećao najbolje sinoć. Prijavio je to i nije mogao da putuje”, rekao je Ole Gunar Solskjer na konferenciji posle meča.

Dejli mejl tvrdi drugačije. Pomenuti list navodi da je 19-godišnji krilni fudbaler izostao sa liste putnika zbog pristupa na poslednjem treningu pred utakmicu u petak po podne koji je bio ispod svakog nivoa. Britanski mediji juče su preneli da je Grinvudovo letargično ponašanje čak razljutilo Bruna Fernandesa - nije to Portugalcu prvi put, setite se rasprave sa Lindelofom na meču sa Seviljom - pošto je prema tvrdnjama Tajmsa tinejdžer odbio da uopšte pokuša da stigne nešto duže dodavanje na pomenutom treningu. U Junajtedu su, očekivano, to demantovali.

No, Dejli mejl se ni tu ne zaustavlja, već ističe zabrinutost u klubu zbog Grinvudovog načina života, odnosno nedovoljne količine sna i odmora neophodnih za fudbal na najvišem nivou.

Podestimo, Grinvud je u septembru zajedno sa Fodenom poslat nazad u Englesku, pošto je u hotel na Islandu, gde su odseli reprezentativci Gordog Albiona, privodio devojke. Potom je u oktobru zakasnio na jedan od treninga.

Foden i Grinvud na okupljanju reprezentacije (©Reuters)Foden i Grinvud na okupljanju reprezentacije (©Reuters)

Prethodne nedelje stigla je ''kazna''. Vezisti Mančester Sitija stigao je poziv nazad u reprezentaciju, Junajedovom pak nije. Mada, u Mančesteru i za to imaju objašnjenje. Solskjer je želeo da Grinvud tokom reprezentativne pauze ostane u Karingtonu – Junajtedovom trening centru – a Sautgejt se sa tim složio, s obzirom da 19-godišnjaku fali utakmica ove sezone. Startovao je svega četiri puta, a da nijednu nije odigrao do kraja. Što je pomalo neočekivano, s obzirom da se u finišu prethodne sezone zacementirao na desnom krilu, počevši deset od 13 poslednjih mečeva u svim takmičenjima.

Međutim, Solskjer je još jednom stao u odbranu mladog napadača.

Da, napravio je grešku sa Engleskom i odjednom je cela britanska štampa nasrnula na njega i to je nešto na šta moramo da pazimo. Fantastično je raditi s njim. Ima dobru porodicu iza sebe, ima dobru 'istoriju' u akademiji i vredan je igrač, zaista dobro trenira. Imamo sjajan rekord, tradiciju i istoriju afirmisanja naših igrača. To znači da u ranom dobu stičete dobre navike, verujemo vam i možete da se izrazite. Mejson je prošao kroz ovaj program, fantastično je radio i veoma je uzbudljivo raditi sa njim”, govorio je norveški stručnjak ranije tokom meseca.

Lokalni Mančester ivning njuz, za razliku od pomenutih medija, zauzima Solskjerovu stranu, tvrdeći da je od restarta prethodne sezone Grinvud zabeležio napredak.

Vratio se posle tromesečne pauze jači, spremniji i 'namazaniji'. Dodao je tri kilograma mišića u biceps, triceps i butine dok fudbala nije bilo zbog pandemije. Postigao je pet golova i pomogao Junajtedu da završi na trećem mestu, zakucavši se u startnih 11 Solskjerovog tima i upisavši 17 golova u svojoj debitantskoj seniorskoj sezoni. Ne možete to da uradite samo na osnovu talenta. Potreban je i naporan rad. Nije ni čudo što ga Solskjer brani. On i Junajted imaju idealan plan za Grinvudov razvoj i to se neće promeniti zbog natpisa nekoliko novina”, stoji u tekstu lokalnog lista.

S tim da sve pomenuto važi za prethodnu sezonu. Ove je situacija potpuno drugačija...


tagovi

Mejson Grinvud

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara