Masimilijano Alegri (©Reuters)
Masimilijano Alegri (©Reuters)

U Juventusu i dalje računaju kao da su drugi, Alegri poručuje: Bilo bi kukavički da sada odem

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.05.23. | 01:06

Trener Stare Dame ne pomišlja na ostavku posle debakla u meču sa Empolijem - 1:4

Mesecim se gomilaju problemi u Juventusu, a u nedelju je slavni klub dobio dva udarca. Prvo je uoči utakmice sa Empolijem saznao da mu se definitivno oduzimaju 10 bodova (iako je prethodna odluka suda bila da se vrati prvobitno oduzetih 15), a onda su Dušan Vlahović, Filip Kostić i saigrači pretrpeli debakl na gostovanju u Toskani. Rival iz donjeg dela tabele savladao ih je 4:1.

Besan je posle utakmice bio Masimilijano Alegri, ali ne na svoje igrače već na one koji donose odluku o bodovnom saldu Torineza i ostalim kaznama povodom finansijskih malverzacija rukovodstva Stare dame.

Izabrane vesti

Iskusnom treneru smeta što je ponovo van terena promenjen Juventusov broj bodova u Seriji A.

"Svaki put kada podignemo glavu da uzmemo vazduh, oni nas gurnu nazad. Kao konstantno kapanje, kap po kap... Samo neka više odluče jednom za svagda", ljutit je bio Alegri u razgovoru za DAZN posle meča sa Empolijem.

Petostruki uzastopni šampion Italije sa Juveom, ali tokom svog prvog mandata na klupi, ne želi da prihvati novi poredak na tabeli. Po njemu, Juventus je i dalje drugi sa 69 bodova.

"Želim da istaknem jednu stvar: Juventus je drugi na tabeli, to smo zaradili na terenu. Sve prihvatamo, ali zaista se nadam da će se ovo rešiti jednom zauvek. Neka samo odluče gde žele da bude Juventus, kažu nam i reše problem... Ovo je nedostatak poštovanja prema ljudima koji rade u klubu, igračima i trenerima. Ne govorim im šta da odluče, samo ih molim da konačno to učine. Ovo je prosto neverovatno i što je dosta - dosta je", u dahu je pričao Alegri.

Ne želi, ipak, strateg crno-belih da traži izgovore za slabu partiju protiv Empolija.

"Ne smemo da tražimo alibije i izgovore, pošto smo mi Juventus. Navikli smo da pobeđujemo ili se bar borimo za pobedu. Ostaju još dve utakmice, moramo da se držimo zajedno. U sledećem kolu dolazi nam Milan", podsetio je Alegri na duel sa Rosonerima koji su na četvrtom mestu Serije A, poslednjem koje vodi u Ligu šampiona, a imaju pet bodova više.

Da su savladali Empoli, Torinezi bi uprkos oduzimanju 10 bodova bili u situaciji da se pobedom nad Milanom nađu u grupi timova koji će predstavljati Seriju A među elitom evropskog fudbala.

"Ne mogu da zamerim momcima, jer nije bila laka situacija. Ni narednih dana neće biti lako. Ispali smo iz Lige Evrope, pa smo imali ovu lošu vest 10 minuta pre početka utakmice, a tri meseca su nam oduzimali i vraćali bodove. To nije opravdanje, ali je ovo bez sumnje nadrealna sezona za nas. I uprkos tome, osvojili smo 69 bodova. Trenutno sve što možemo da uradimo je da ćutimo i prihvatimo poraz, samo neka bude jasno da smo pre utakmice osvojili 69 bodova i bili drugi na tabeli. Sada moramo da pokušamo da osvojimo svih šest bodova do kraja i plasiramo se u Ligu šampiona, što kao drugi na tabeli jesmo zaslužili", ponovio je Italijan.

Kada se sagleda cela sezona, Juventus se kao treći u grupi Lige šampiona preselio u Ligu Evrope i stigao do polufinala. Igrao je i polufinale Kupa Italije, ali će drugu sezonu zaredom završiti bez trofeja. Nisu na to navikli u crno-belom delu Torina.

"Psihološki aspekt je fundamentalan u fudbalu. Samo 15 minuta pre utakmice bili smo drugi na tabeli i imali 69 bodova. To je sasvim drugačija situacija od ovih pet bodova zaostatka za četvrtoplasiranim Milanom".

Što se tiče njegove budućnosti u klubu, Alegri kaže da ne planira odlazak tokom leta.

"Bilo bi kukavički da napustim Juventus u ovom trenutku. Večeras sam razočaran, ali nemam šta da zamerim timu", poručio je i dodao:

"Moram da razgovaram sa ljudima iz kluba kada budemo znali gde ćemo igrati. Ne znam da li će nam uopšte i dozvoliti da igramo Ligu Evrope. Moraćemo da sačekamo i vidimo. Očigledno je da, ako ste van evropske scene, morate da napravite drugačiji plan. Ne možemo reći da će se Juventus odmah vratiti pobedama u sledećoj sezoni, ali važno je da svi u klubu budemo ujedinjeni i usklađeni tokom poteškoća".

Posle oduzimanja 10 bodova Juventus je pao sa drugog na sedmo mesto Serije A. Novi poreda obezbedio je Laciju učešće u Ligi šampiona, dok će Torinezi pokušati da nadoknade "minus pet" u odnosu na Milan sa kojim se sastaju u sledećem kolu. Ispred su i Inter sa dva i Roma sa jednim bodom više.

Do kraja sezone crno-beli će igrati protiv Milana kod kuće i Udinezea na strani. Milan čeka gostovanje u Torinu, pa će biti domaćin Veroni, dok Inter igra sa Atalantom i Torinom, a Roma sa Fjorentinom i Specijom.



tagovi

Masimilijano AlegriJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara