Pedro Gonsalves (©AFP)
Pedro Gonsalves (©AFP)

U Kamenolomu se brusi tim za osvajanje pehara

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.01.24. | 14:32

Braga ili Sporting u finalu Liga kupa Portugalije

Plasman u finale Liga kupa Portugalije će biti na raspolaganju u utorak uveče kada se Braga i Sporting iz Lisabona međusobno sastanu u Kamenolomu. Lavovi ulaze u sukob bez poraza u svakoj od poslednje četiri utakmice protiv domaće ekipe od januara 2022. godine i nastojaće da produže ovaj impresivan niz.

Braga je ostvarila prvu pobedu u 2024. godini prošlog četvrtka kada je na gostovanju bila bolja od upornog Famalikaa sa 2:1. Posle relativno mračnog prvog poluvremena, Kadiz je doveo Famu u prednost sa bele tačke u 62. minutu, ali su Kristijan Borha i Alvaro Đalo pogodili metu i režirali preokret.

Izabrane vesti

Pre toga, puleni Artura Žorža su bili u nizu od tri uzastopne utakmice bez pobede, kada su ostvarili jedan remi i dva poraza, uključujući neuspeh protiv Benfike od 3:2 u petom kolu Kupa Portugalije 10. januara.

20.45: (4,00) Braga (3,60) Sporting (1,90)

Posle solidne prve polovine sezone, Braga je na putu da obezbedi plasman u Evropu pošto se nalazi na četvrtom mestu na tabeli Primeire, sa 36 bodova iz 18 kola. Arsenalisti sada moraju da skrenu pažnju na Liga kup, gde su svoju kampanju započeli nerešenim rezultatom 1:1 protiv Kasa Pije. Posle toga je usledila pobeda od 3:1 nad drugoligašem Nasionalom 22. decembra, kada se tim sa severa plasirao u nokaut fazu.

Braga se borila da se nametne na defanzivnoj strani terena poslednjih nedelja, ne uspevajući da sačuva gol u svakom od poslednjih 12 mečeva od pobede od 1:0 nad Arukom 12. novembra. Defanziva crveno-belih će ponovo biti stavljena na iskušenje u utorak jer će izaći na megdan Sportingu iz Lisabona, koji je od početka decembra postigao 14 golova u pet mečeva u svim takmičenjima.

Sporting je krstario kroz Liga kup, a pohod na četvrtu titulu je započeo pobedom nad Farnezeom od 4:2 početkom novembra, pre nego što su Danijel Bragansa i Paulinjo postigli golove u prvom poluvremenu u pobedi nad Tondelom od 2:1 krajem decembra.

Lavovi iz Lisabona su se pokazali u jakom svetlu u četvrtak kada su razbili Vizelu rezultatom 5:2 zahvaljujući pogocima Paulinja, Fransiska Trinkaa, Sebastijana Koatesa i ubitačnog napadača Viktora Đekereša. Švedski špic nemilice trese mreže i na deset proteklih duela na svim frontovima dao je devet golova.

Puleni Rubena Amorima su pobedili na devet poslednjih mečeva u svim takmičenjima, u nizu koji im je omogućio da se plasiraju u nokaut fazu Lige Evrope pošto su završili na drugom mestu u Grupi D. Sporting je takođe ostvario 15 pobeda i jedan remi u 18 mečeva u Primeiri, da bi sakupio 46 bodova i završio na vrhu tabele, samo korak iznad drugoplasirane Benfike.

PORTUGALIJA, LIGA KUP - POLUFINALE

Utorak

20.45: (4,00) Braga (3,60) Sporting (1,90)

Sreda

20.45: (1,25) Benfika (6,50) Estoril (10,5)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga kup PortugalaBragaSporting Lisabon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara