Džud Bilingem (©Reuters)
Džud Bilingem (©Reuters)

U lice Junajtedu: Borusija za 23.000.000 otela Englezima najtalentovanijeg igrača

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.07.20. | 08:58

Džad Belingem ide u Dortmund

Bomba iz Dortmunda! Iako je bio već viđen u Mančester junajtedu supertalentovani Džad Belingem karijeru će po svemu sudeći nastaviti na Vestfalenu. Bild piše da je Borusija sve utanačila oko dovođenja 17-godišnjeg veziste Birminem Sitija.

Sve do juče smatralo se izvesnim da će on u Junajted, ali Borusija je uletela sa ponudom: sve ili ništa. Platiće Birmingemu obeštećenje od 23.000.000 evra, a sam igrač će potpisati ugovor na pet sezona.

Izabrane vesti

Veliki rizik su na sebe preuzeli Milioneri, jer ipak je reč o tinejdžeru koji je tek proslavio 17. rođendan i u seniorskoj konkurenciji igrao samo drugu ligu. Međutim, u konkurenciji Mančester junajteda, Čelsija, pa navodno i Reala i Bajerna morala je Borusija dobro da se otvori.

Smatralo se da je Junajted bio najbliži potpis supertalentovanog momka, međutim, slučaj Džejdona Sanča učinio je Dortmund izuzetno primamljivom destinacijom za najtalentovanije engleske fudbalere. Nagomilavanje najkvalitetnijih stranaca sa svih krajeva sveta ima i svoje posledice, a to je da mladi teško dobijaju šansu u Premijer ligi. I sve su spremniji da fudbalsku sreću potraže „preko grane“.

Junajted je ovog leta tako ostao bez Anhela Gomeša, koji je odbio da potpiše profesionalni ugovor sa klubom. A sad Ole Gunar Solskjer ubeđuje upravu kluba da izdvoji otprilike 100.000.000 evra kako bi Sanča vratio u Premijer ligu.

Belingem će tako kroz koju godinu. Ako prođe na Vestfalenu naravno. A znaju tamo šta rade i nisu ga slučajno doveli.

Zanimljivo, Džud je sve do sada nedeljno zarađivao 145 funti. Sad se spekuliše da bi mogao da dobije i platu od oko 50.000. To bi izašlo negde na oo 2.500.000 evra godišnje, mada bi valjalo sačekati da takva informacija stigne iz Nemačke.


tagovi

Džud Belingem

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara