Gordan Petrić, strateg crno-belih
Gordan Petrić, strateg crno-belih

U Partizanu rezimirali prvi deo sezone: Ekipa nam niti smrdi, niti miriše; ne može uvek da se igra kao protiv Kelna

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.11.22. | 13:01

"Nisu nam potrebna pojačanja samo za naredne mesece, nego za jun"...

Juče su sezonu rezimirali u crveno-belom taboru, učinio je to Zvezdan Terzić. Danas ista stvar na drugom kraju Topčiderskog brda. S tim što se analize u drugom slučaju latio trener Gordan Petrić.

On je dobar deo svog izlaganja posvetio suđenju u domaćem šampionatu, ponoviviši stav da su Crvena zvezda i Partizan najveći problem srpskog fudbala, ali dotakao se i drugih tema.

Izabrane vesti

O svom timu je kazao:

"Moj utisak u ova tri meseca je da nam ekipa niti smrdi, niti miriše. Mogli smo više u ligi, prosuli smo sedam bodova. Pre svega dva protiv Zvezde, dva protiv Javora i tri protiv Spartaka. Kada se sve sagleda, morali smo bolje. Protiv Spartaka se osetio umor. Imali smo energiju, to se vidi po pretrčanim kilometrima. Ali na treninzima ih ja gledam svakog dana i vidim da se oseti umor u pasu, u šutu, u kretnjama. Potrebno je imati balans u ekipi, želim da imam igrače iz omladinske škole u kombinaciji sa iskusnijim igračima. U Evropi smo ostvarili cilj. Doduše, mogli smo da budemo i prvi u grupi"...

Eliminacija iz Kupa je došla svakako neplanirano rano...

"U Kupu smo morali bolje, ali ušli smo u neku nervozu. Igrači koji imaju dobru nogu promašili su četiri vezana penala. Kada se sve sabere, zadovoljan sam Evropom, a nezadovoljan domaćim takmičenjima".

Nadovezalo se logično pitanje - da li će se Partizan pojačati tokom pauze?

"Nisu nam potrebna pojačanja samo za naredne mesece, nego za jun mesec, bez obzira koje evropsko takmičenje budemo igrali. Meni kao treneru je bitno da te igrače imam u januaru, da bi ih spremao za jun. Za sada je potrebno da imamo dva ili tri nova igrača, kako bi se ekipa osvežila i unela neka nova energija. Potrebno nam je više različitih igrača. Na sredini imamo nekoliko sporih - Fejsa, Traore, Natho, koji imaju svoju ulogu. Potrebno je i na bočnim pozicijama da se pojačamo".

Kada se govori o receptu kako bi Partizan trebalo da igra u kontinuitetu Petrić je izdvojio utakmice protiv Kelna.

"Jeste to recept, ali mi nemamo mogućnost da tako uvek igramo, jer Keln igra otvoreno. Na poluvrmeenu, kada smo vodili, pričali smo između sebe da ne smemo da se povučemo, već da ih napadamo i dalje, jer ćemo u suprotnom pasti. Voleo bih da uvek igramo tako, kao, recimo, i protiv Nice. Ali ne možemo uvek tako. Potreban je bolji pas, više hrabrosti u situacijama jedan na jedan. Verujem da će Partizan posle odrađenih priprema biti bolji".

Šef struke crno-belih iskoristio priliku da poželi sreću Orlovima u Kataru:

"Nadam se da će sve biti u redu i da će nam ulepšati narednih mesec dana. Stvorila se dobra atmosfera oko reprezentacije, tu pre svega mislim na stručni štab. Znam da će Srbija igrati lepršavo i ofanzivno", zaključio je Gordan Petrić.


tagovi

Gordan Petrić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara