Siniša Mihajlović (©Reuters)
Siniša Mihajlović (©Reuters)

U Španiji Real, u Italiji Juve: Večita polemika o penalima i doprinos sasvim drugačijeg Mihajlovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.06.20. | 11:06

“Šteta što sam morao da sačekam Juventus da bih pronašao sudiju koji ovakve stvari shvata ozbiljno”, kaže trener Bolonje koji je posle utakmice govorio sa novinarima prvi put još otkako mu je dijagnostifikovana leukemija

Pobeda sa 2:0 i Juventus na šampionskom kursu. Ali uz nove optužbe da u Torinu nisu gadljivi na pomoć arbitara. Pogodak kojim je slomljen otpor Bolonje postigao je Kristijano Ronaldo sa penala sviranog nakon što je Stefano Densvil prilikom jednog kornera povukao za dres Matijsa de Lihta. Trener Bolonje Siniša Mihajlović ne spori da je bilo tu elemenata za najstrožu kaznu, ali sumnja da bi VAR tehnologija bila upotrebljena i da je ovakav penal trebalo svirati za njegovu ekipu.

Izabrane vesti

Kod kornera uvek ima guranja i povlačenja. Šteta samo što sam morao da sačekam utakmicu sa Juventusom kako bih pronašao sudiju koji takve stvari shvata ozbiljno, a nagledali smo ih se u Italiji”, ironičan je Mihajlović dok komentariše penal o kome će se sigurno pričati kao i u Španiji o onom dosuđenom za Real u pobedi protiv Real Sosijedada.

Da pređemo ipak na vedrije teme, Mihajlovićev razgovor sa novinarima bio je njegov prvi posle utakmica još otkako mu je u julu 2019. dijagnostikovana leukemija. Čini se, oporavak ide u najboljem toku.

Strah je prirodan, ali važno je da budete jači od straha, da gurate napred. To je moj životni stav. Kad čovek poznaje sebe može da se suoči sa katastrofom i da bude spreman da ponovo stane na noge. Doktori kažu da sam uradio dobar posao, srećom, već sam bio u dobroj formi fizički pošto nisam prestajao sa treninzima, a imam i čvrst karakter koji mi je pomogao da sve ovo prebrodim”.

Sad se zaista oseća bolje. Ne samo kad je bolest u pitanju.

Sa ovom bolešću sam naučio umetnost strpljenja, to mi zaista nije bila jača strana. Neke obične, svakodnevne stvari koje pre nisam ni primećivao sad su mi postale posebno drage. Promišljeniji sam, mada sva osećanja proživljavam jače, i radost i bes”. 



tagovi

Siniša Mihajlović

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara